Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Špecialisti zostrojili rebríček najlepších diét pre rok 2019. Ktorá je top?

reklama:
Špecialisti zostrojili rebríček najlepších diét pre rok 2019. Ktorá je top?

Potrebujete sa opäť dostať do formy? Najkrajšie sviatky roku sú za nami a s nimi končí aj čas nekonečného prejedania sa. Ak ste si do nového roka predsavzali zhodiť nejaké to kilečko navyše, určite už rozmýšľate, ako na to. Odborníci hodnotili rôzne diéty a vybrali tú, ktorá je podľa nich najlepšia.

Pred tým, ako sa bezhlavo pustíte do akejkoľvek diéty, mali by ste si dobre zistiť, čo obnáša. Zatiaľ čo vy môžete byť presvedčení o jej blahodárnych účinkoch, opak môže byť pravdou. Preto sa organizácia U.S. News & World Report rozhodla pomôcť a vydala vlastné hodnotenie zdravého stravovania pre nový rok.

Prísne kritéria

Rebríček bol zostavovaný podľa náročných kritérií. “Pre to, aby diéta dosiahla najvyššie hodnotenie, musí byť bezpečná, pomerne jednoducho nasledovateľná, výživná a efektívna pri úprave hmotnosti,” uvádza U.S. News & World Report s tým, že sa dohliadalo aj na také aspekty, ako je prevencia cukrovky či srdcových chorôb.

Hodnotených bolo celkovo 41 diét, ktoré boli rozdelené do viacerých kategórií. Víťazov je tak hneď niekoľko, no najväčší úspech zaznamenala Stredomorská diéta. Tá suverénne pokorila viacero kategórií a bola dokonca vyhlásená za najlepší spôsob stravovania celkovo.

Zarážajúce naopak je, že populárne diéty súčasnosti sa umiestnili na chvoste rebríčka. Napríklad Paleo diéta skončila na 33. mieste a obľúbená Keto diéta prepadla dokonca až na 38. priečku.

Foto: pexels.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 16. januára 2019Zdroj tiphero.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.