Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Spíte s vašimi psíkmi v jednej posteli? Potom by ste mali vedieť toto

reklama:
Spíte s vašimi psíkmi v jednej posteli? Potom by ste mali vedieť toto

Keď si zaobstaráme psíka, všade sa dočítame, ako si máme vo výchove nášho nového psieho kamaráta nastaviť určité pravidlá a na nich aj trvať. Jedným z bodov je, že pes nesmie s nami spať v posteli a ani na nej ležať. Pretože predsa pes má svoje miesto a s tým spojený aj svoj pelech. My na to ale máme trochu iný pohľad. Niekoľko pozitívnych vecí, ktoré so sebou spanie s našimi miláčikmi prináša.

Blízkosť

Mali ste v škole alebo aj v práci naozaj zlý deň a je vám na nič? Nič vám nezlepší náladu viac ako to, keď sa spolu s vašim psíkom zababušíte do perín a vy uvidíte, aký je šťastný, že môže byť u vás a pokojne a spokojne zaspíte.

Žiadny stres

A to sme si nevymysleli, naozaj! Je vedecky dokázané, že psia prítomnosť v posteli nám napomáha znížiť hladinu stresu a celkovo prispieva k celkovej pohode človeka. Niektorí vedci tvrdia, že ich blízkosť je možné vnímať ako liek na úzkosť, depresiu, emocionálne problémy či neurózy. Pes v sebe nosí pozitívnu energiu, ktorú naše telo čerpá.

Vie zahriať

Všetci určite vieme, že psy majú vyššiu telesnú teplotu ako my ľudia. A je jedno, či má váš maznáčik 60kg alebo 6kg, láska s ktorou vás zahrieva, je rovnaká.

Verná a bezpodmienečná psia láska

Pre psov sme ich pánom a skrátka ich celým svetom. Keď si ich takto budeme rozmaznávať, budú šťastím bez seba a stokrát viac nám to potom vrátia.

Bezpečnosť

Niekto si aj psa z dôvodu ochrany zaobstará. Celkovo je dokázané, že človek, ktorý spí so svojim psom v jednej posteli, sa cíti oveľa bezpečnejšie. Ide o vnútorný pocit istoty, že keby sa niečo stalo, je tam, aby nám pomohol a verte, že pomôže, ako bude môcť.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 16. marca 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.