Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Spite sladko: Jednoduché tipy pre kvalitnejší spánok

reklama:
Spite sladko: Jednoduché tipy pre kvalitnejší spánok

Kvalitný spánok je dôležitý pre správne fungovanie nášho tela a imunitného systému. Aj drobné detaily, ako sú posteľné obliečky alebo atmosféra v spálni, ho dokážu ovplyvniť. Prečítajte si jednoduché tipy, ktoré vám pomôžu váš spánok skvalitniť.

Vytvorte si v spálni upokojujúcu atmosféru

Spálňa by mala byť relaxačná miestnosť, v ktorej prúdi príjemná energia. Zariaďte si ju podľa seba, aby ste sa v nej cítili pohodlne. Upokojujúce farby vhodné do spálne sú jemne zelená, béžová alebo horčicová. Doplňte spálňu sviečkami a vytvorte si večer pred spánkom príjemnú atmosféru. Je dôležité, aby ste aspoň 30 minút pred zaspávaním boli v kľude. Pomôže to vyčistiť vašu myseľ a pripraviť telo na spánok.

Dajte si záležať najmä na pohodlí vašej postele. Investujte do kvalitného matraca, na ktorý navlečiete napínaciu plachtu na posteľ z príjemného materiálu. Napínacie plachty držia pevne, takže sa nebudete musieť v noci postaviť, aby ste ju napravovali.

Vyberte si kvalitnú posteľnú bielizeň

Kvalitné obliečky príjemné na dotyk sú investíciou na dlhé roky. Každý materiál má svoje výhody a treba si ho zvoliť podľa vlastných potrieb. Odporúčame vám najmä prírodné priedušné vlákna, ktoré majú schopnosť regulovať telesnú teplotu. Ide napríklad o bavlnu, hodváb a ľan. Bavlna je nepochybne veľmi dobrou voľbou. Je dlhotrvácna, priedušná a šetrná k životnému prostrediu. Ak ste fanúšikmi lesklého materiálu a chcete dodať posteli luxusný vzhľad, zvoľte hodváb. Tento materiál je taktiež veľmi príjemný a v lete jemne chladivý.

Vyhýbajte sa modrému svetlu

Pokúste sa aspoň 2 hodiny pred spánkom nepozerať do televízora, počítača, smartfónu alebo iných technologických zariadení. Tieto zariadenia vyžarujú modré svetlo, ktoré potláča spánkový hormón nazývaný melatonín. Sledovanie televízie môže taktiež ovplyvniť vaše myšlienky pred spánkom.

Ak potrebujete súrne dokončiť prácu na počítači, nastavte si nočné osvetlenie alebo si kúpte okuliare blokujúce modré svetlo. Najlepším riešením je však úplné vyhýbanie sa modrému svetlu pred spánkom. Zmeny v skvalitnení spánku pocítite už po prvej noci.

(U/PR), zdroj obrázku: Dean Drobot / Shutterstock.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 6. júna 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.