Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Spíte v ponožkách alebo bez nich? Čo to prezrádza?

reklama:
Spíte v ponožkách alebo bez nich? Čo to prezrádza?

Patríte k ľuďom, čo spia s ponožkami alebo k tým, čo spia bez ponožiek? Na svete existujú dva typy ľudí. Tí, ktorí nosia ponožky aj do postele a tí, ktorí radšej spia bosí. Niektorí považujú za nemožné spať s holými nohami, je im neustále zima a vstanú aj uprostred noci, len aby si vzali svoj obľúbený pár ponožiek. Naopak, tí druhí považujú za veľmi nepríjemné, keď majú ponožky aj v posteli, cítia sa nepohodlne a nedokážu sa potom poriadne vyspať. Možno ste si mysleli, že ide iba o zvyk, ale v skutočnosti to o vás hovorí viac, než tušíte.

Pokiaľ spíte s ponožkami

Pokiaľ nosíte ponožky aj do postele, je to pravdepodobne preto, že ste veľmi citliví na chlad. Môže to súvisieť s rôznymi aspektmi vášho tela, ako napríklad hrúbkou pokožky či rýchlosťou metabolizmu. Ľudia so zrýchleným metabolizmom pociťujú viac tepla ako tí, ktorí majú metabolizmus pomalší. Hoci citlivosť na chlad je spojená s viacerými fyzickými a biologickými vlastnosťami, má tiež mnoho spoločného s vnímaním priestoru a teploty.

Preto aj dvaja ľudia s veľmi podobnými fyzickými vlastnosťami môžu vnímať vonkajšiu klímu rôznymi spôsobmi. Ľudia, ktorí pociťujú potrebu spať s ponožkami, sú tiež väčšinou ochranárske typy. Ak ste jedným z nich, je pravdepodobné, že obdivujete útulné miesta a vždy sa snažíte nadviazať hlboké a veľmi intímne vzťahy s ostatnými. Ste dychtivý druh človeka a nevadí vám zdieľať svoj osobný priestor, maznanie a objímanie vás robí šťastnými.

Ak spíte bez ponožiek

Pokiaľ nemôžete tolerovať to, že vaše nohy nebudú počas vášho spánku bosé, je to pravdepodobne preto, že máte buď rýchlejší metabolizmus, dobrý krvný obeh alebo hrubšiu kožu. Máte biologickú predispozíciu na zachovanie a vytváranie tepla a preto nemáte pocit, že vaše nohy potrebujú byť ešte v ponožkách. Nie je to však len o fyzických vlastnostiach. Táto menšia citlivosť na chlad súvisí aj so spôsobom, akým komunikujete s ostatnými. Ste pravdepodobne veľmi nezávislá osoba, veľmi si ceníte svoj osobný priestor a prichádzate s ostatnými do kontaktu iba vtedy, keď ste ochotní komunikovať.

Vo vzťahu ste úprimní, niekedy možno nároční, ale dokážete sa dobre postarať o ľudí, ktorí pre vás niečo znamenajú. Samozrejme, nakoniec treba ešte povedať, že nezáleží na tom, či máte radi pocit, že máte nohy zabalené v teplých a pohodlných ponožkách, alebo či radšej spíte bosí. Dôležité je, aby ste mali sladké sny a spokojný spánok.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.