Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Spôsobuje používanie telefónu rakovinu? Poznáme výsledky najnovšieho výskumu

reklama:
Spôsobuje používanie telefónu rakovinu? Poznáme výsledky najnovšieho výskumu

Stále viac ľudí trpí glioblastómom, agresívnou rakovinou. Štúdia publikovaná v časopise Journal of Environmental and Public Health ukazuje, že výskyt tejto rakoviny sa za posledných 10 rokov zvýšil z 2,4 na 5 na 100 000 ľudí. Špecialisti premýšľali, čo by mohlo byť dôvodom takéhoto nárastu výskytu tejto rakoviny. Neboli si tým istí, ale nakoniec výskum viedol k mnohých faktorov, ktoré k tomu mohli viesť, napríklad používanie mobilného telefónu.

O tom sa hovorí už mnoho rokov. Telefóny nemajú na náš mozog pozitívny vplyv a môžu zvýšiť riziko mnohých chorôb. Ale to nie je isté. A najnovšie štúdie sa nezamerali na škodlivosť telefónu pre zdravie, ale na nárast glioblastómu. Nádor na mozgu sa vyskytuje hlavne vo frontálnych a temporálnych lalokoch. Preto podozrenie, že telefón je škodlivý. Alasdair Philips, hlavný autor štúdie, však pripomína, že tieto nádory sú stále pomerne zriedkavé. Mnoho vedcov stále tvrdí, že žiarenie telefónu je naozaj nízke a nepoškodzuje naše tkanivá.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 6. októbra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.