Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Starenka pije Pepsi denne už viac ako 60 rokov. Ako sa to prejavilo na jej zdraví?

reklama:
Starenka pije Pepsi denne už viac ako 60 rokov. Ako sa to prejavilo na jej zdraví?

Na svoj obľúbený nápoj nedá dopustiť. Jackie Page, 77-ročná babička z anglického Carshalton, totálne podľahla chuti Pepsi Coly. Sladkú tekutinu pije každý deň už viac ako 60 rokov. Sama však odmieta, že by išlo o závislosť.

Jackie prišla na chuť Pepsi Cole v detskom veku, mala len 13 rokov, keď ju prvýkrát ochutnala. Odvtedy každé ráno začína s plechovkou svojho milovaného nápoja. “Niektorí ľudia si môžu myslieť, že je to divné, ale mne je to jedno. Pijem ju od roku 1954 každý deň,” povedala žena.

Foto: Kennedy News and Media

Babička je schopná vypiť aj 4 plechovky za 24 hodín, svoj zvyk však nepovažuje za závislosť. Tvrdí, že Pepsi je jediný nápoj, ktorý si kedy dokázala naozaj vychutnať. “Nedá sa to volať závislosťou. Je to len niečo, čo mám rada a nemôžem tomu pomôcť, ak nemám rada nič iné,” vyjadrila sa.

Spotreba 3 000 kíl cukru

Napriek dohováraniu okolia a vedomiu o možných negatívnych účinkoch presladeného sýteného nápoja, sa Jackie nikdy nevzdala jeho konzumácie. Po viac ako 60 rokoch odhadom vypila vyše 93 440 plechoviek, čo predstavuje neuveriteľných 3 000 kíl cukru.

Napriek hrozivým číslam Jackie nemá pocit, že by jej milovaný nápoj na ňu nejak zle vplývala. “Nemyslím si, že Pepsi nejako ovplyvnila moje zdravie,” povedala s tým, že vždy bola veľmi štíhla. Priberať začala až v období posledných piatich rokov, ale za to viní samu seba a nedostatok pohybu.

Foto: Kennedy News and Media

Čo na to odborník

Dietologička Nicole Rothband tvrdí, že nadmerná konzumácia Pepsi Coly môže zvýšiť riziko obezity aj cukrovky, či prispieť ku kazivosti zubov. Navyše, u ľudí s nadváhou môže dôjsť k zvýšeniu krvného tlaku a hrozbe mŕtvice. Odborníčka však dodáva, že všetko závisí od celkového životného štýlu človeka. Pravidelná fyzická aktivita a zdravá strava môžu pozitívne pôsobiť proti týmto faktorom.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 6. júna 2023Zdroj www.ladbible.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.