Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Zivotsdetmi
  • Články
  • Voľný čas
  • Statočná žena zverejnila fotky synčeka, o ktorého prišla v 14. týždni tehotenstva, v snahe zachrániť ďalšie nenarodené bábätká

Statočná žena zverejnila fotky synčeka, o ktorého prišla v 14. týždni tehotenstva, v snahe zachrániť ďalšie nenarodené bábätká

reklama:
Statočná žena zverejnila fotky synčeka, o ktorého prišla v 14. týždni tehotenstva, v snahe zachrániť ďalšie nenarodené bábätká

Zábery, ktoré vtláčajú slzy do očí. Sharran Sutherland (40) sa rozhodla verejne podeliť o svoju bolesť zo straty synčeka. Na sociálnych sieťach uverejnila fotografie plodu, o ktorý prišla v začiatkoch druhého trimestra tehotenstva. Chcela tak všetkým ukázať, že už aj takto malé dieťatko je ľudskou bytosťou a nielen „zdravotným odpadom“, ako ho nazvali lekári.

Manželia Sharran (40) a Michael (35) Sutherland z Missouri v USA sa nevedeli dočkať najnovšieho prírastku do rodiny. Šťastná žena nosila chlapčeka pod srdcom už 14 týždňov, keď náhle došlo k nešťastiu. Jej dieťatku sa zastavilo srdiečko a zomrelo.

Foto: Repro foto mirror.co.uk/Kennedy News and Media

Dokonalá bytosť

Hoci Sharran prišla o svojho chlapčeka, je vďačná za to, že ho mohli aj s manželom vidieť. Statočná žena ostala ohromená tým, aký perfektný je jej synček aj napriek tomu, že zahynul ešte v jej brušku. “Keď som sa naňho pozrela a držala ho v ruke, ostala som v úžase, ako dokonale bol stvorený,” povedala zronená matka s tým, že jej chlapček, ktorého pomenovala Miran, potreboval už len dozrieť.

Foto: Repro foto mirror.co.uk/Kennedy News and Media

Nakoľko až do 20. týždňa tehotenstva nemohol byť Miran legálne klasifikovaný ako dieťa, ubolení rodičia sa museli rozhodnúť, ako ďalej naložia s jeho telíčkom. „Doktor povedal, že ho môžeme buď zlikvidovať ako zdravotný odpad, alebo môžeme zavolať pohrebnú službu,” interpretovala ťažko skúšaná žena necitlivé slová lekárov.

Odvážna mamička sa rozhodla srdcervúce fotografie svojho maličkého Mirana zdieľať s verejnosťou. Týmto krokom chcela dokázať, že nie je len “zdravotným odpadom”, ako ho lekári nazvali, ale skutočným dieťaťom. Na záberoch, ktoré Sharran zverejnila, je vidno iba 26 gramové bábätko, ktoré už však má plne tvarovanú tvár, rúčky i nôžky.

Foto:Facebook/Sharran Sutherland

Posledné zbohom

Užialení rodičia si napokon svoje nenarodené bábätko odniesli domov, aby mu mohli dať posledné zbohom vo vlastnej réžii. Chlapčeka pochovali v kvetináči, v ktorom je zasadená hortenzia. Kvietok, ktorý bude kvitnúť každý rok, by im mal symbolicky pripomínať milované dieťa.

Foto: Kennedy News and Media

Bolestivá spoveď

Sharran svojim počinom upozorňuje na fakt, že už i tak malé dieťa je bytosťou. Jej status je tak nielen osobnou výpoveďou, ale i akýmsi dohováraním ženám, ktoré zvažujú umelé prerušenie tehotenstva. “Ako môže človek popierať ľudskosť nielen môjho chlapca, ale aj ľudskosť všetkých ostatných detí maličkých ako on, a zabiť ich tak strašným spôsobom?“ napísala pod zverejnené fotografie Sharran.

Bolestivá spoveď zronenej ženy sa šíri internetom. Sharran pevne verí, že fotografiami svojho chlapčeka dokáže zachrániť životy. “Dúfam, že zdieľaním týchto obrázkov môjho vzácneho malého chlapca by sa mohlo stať, že aspoň jedna osoba, ktorá uvažuje o potrate, sa rozhodne nechať svoje dieťa žiť,” uzavrela.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 6. júna 2023Zdroj https://www.mirror.co.uk/news/us-news/brave-mum-shares-images-dead-13517391www.mirror.co.uk/news/us-news/brave-mum-shares-images-dead-13517391

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.