Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ste neustále v strese? Pomôžeme vám sa ho zbaviť! Vyskúšajte tieto triky

reklama:
Ste neustále v strese? Pomôžeme vám sa ho zbaviť! Vyskúšajte tieto triky

Počúvajte hudbu

Ak sa cítite preťažení nejakou stresujúcou situáciou, skúste si oddýchnuť pomocou relaxujúcej hudby. Prehrávanie ukľudňujúcej hudby má pozitívny efekt na mozog a telo. Hudba môže znížiť krvný tlak a redukovať kortizol, hormón spojovaný so stresom.

Porozprávajte sa s priateľom

Keď sa cítite v strese, je dobré si od stresu pomôcť tým, že sa porozprávate so svojím dobrým priateľom. Keď ste so svojím dobrým priateľom alebo s niekým koho máte radi, porozprávajte sa o svojich problémoch, zaručene sa vám uľaví. Upokojujúci hlas môže dať všetko späť do správnej perspektívy.

Hovorte sami so sebou

Nie vždy je možné zavolať priateľovi. V tom prípade môžete hovoriť sami k sebe. Nebojte sa toho, že budete vyzerať šialene. Skrátka povedzte sami sebe, prečo ste v strese, a čo musíte urobiť, aby ste danú úlohu splnili a hlavne si povedzte, že všetko bude v poriadku.

Jedzte správne

Úroveň stresu a správne stravovanie sú úzko spojené. Keď máme pocit, že je toho na nás moc automaticky sa začneme pchať s vysokým obsahom cukru, tukov alebo si objednáme niečo vo fast-foodoch. Pokúste sa vyvarovať nezdravým jedlám a plánujte si jedálniček napred. Ovocie a zelenina sú vždy skvelou voľbou, ryby s vysokým obsahom omega-3 mastnými kyselinami znižujú symptómy stresu.

Zasmejte sa

Smiech vypúšťa endorfíny, ktoré znižujú úrovne hormónov, ktoré spôsobujú stres. Smiechom donútite svoj nervový systém, aby vás urobil šťastnejší. Aj falošný smiech vás dostane do podobného stavu. Nie je na škodu sa pozrieť na nejaké dobré komédie.

Zacvičte si

Cvičenie nemusí nutne znamenať chodenie do posilňovne a hádzať so železom sem a tam ani to neznamená behať maratóny. Aj jednoduché pretiahnutie alebo kratšia prechádzka môžu viesť k neskutočnej úľave od stresu. Tým, že sa vaše telo dá aj do menšieho pohybu, na ktoré nie je normálne zvyknuté, vypustí do krvného obehu endorfíny a tým vám vylepší náladu takmer okamžite. Ak sa teda chcete zbaviť stresu, zavolajte priateľovi, ktorý vám bude rozprávať vtipy, počas toho cvičte a smejte sa medzitým, čo vám v pozadí hrá ukľudňujúca hudba.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 31. marca 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.