Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Študent pomohol priviesť na svet bábätko na stanici metra

reklama:
Študent pomohol priviesť na svet bábätko na stanici metra

V správny čas na správnom mieste. Iba 21-ročný Hamzah Selim bude pre mladú mamičku navždy hrdinom. Za dramatických okolností pomohol jej bábätku na svet priamo na stanici londýnskeho metra.

Volanie o pomoc

Mladý študent medicíny bol na ceste domov z prednášky o anatómii, keď započul krik. Zúfalé volanie o pomoc sa ozývalo z londýnskej stanice metra na Warren street. Mladík neváhal a utekal za ženským hlasom

Hamzah spozoroval na stanici dve ženy stojace v kaluži krvi. Najprv si myslel, že medzi nimi došlo k potýčke, no čoskoro pochopil pravý dôvod ich kriku. Jedna z dvoch sestier totiž začala rodiť, zatiaľ čo druhá sa jej snažila podať pomocnú ruku v chúlostivej situácii.

Dramatické chvíle

Potenciálny lekár zachoval duchaprítomnosť a tehotnej žene pomohol sadnúť si. Bál sa, že by mohla odpadnúť, keďže očividne došlo k veľkej strate krvi. Keď odrazu zacítil niečo teplé, inštinktívne sa pozrel nadol a zbadal hlavičku dieťatka.

Hoci Hamzah neštuduje pôrodnú asistenciu, nestratil hlavu. “Vedel som tak trochu, čo mám robiť. Vzal som svoj sveter a dieťa doň zabalil,” povedal. Bábätko však sprvu nereagovalo, a tak študent začal panikáriť. “Zrazu mi zakašľalo do tváre a to bol ten najlepší moment v mojom živote,” dodal Hamzah.

Foto: Hamzah Selim, bbc.com

Novopečená mamička a jej dieťa boli odvezení zdravotníkmi do nemocnice, kde sa o nich už postaral profesionálny personál. Nebyť však odvážneho študenta, možno by tento príbeh nemal taký šťastný koniec.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. januára 2019Zdroj www.bbc.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.