Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Študenti pomáhajú malým pacientom: Pre deti, ktoré neposlúchajú nôžky, vyrábajú elektrické autíčka

reklama:
Študenti pomáhajú malým pacientom: Pre deti, ktoré neposlúchajú nôžky, vyrábajú elektrické autíčka

Môžu sa posúvať životom s úsmevom na tvári. Nie každý mal toľko šťastia, že sa narodil zdravý a plný síl. Skupina študentov vytvára pre detičky s postihnutím niečo mimoriadne.

Krásny nápad sa realizuje v okruhu mladých ľudí s veľkými srdciami. Plne funkčné elektrické autíčka sa rozhodli skonštruovať pre rodiny chorých detí, ktoré si nemôžu dovoliť adaptívne invalidné vozíčky.

Študenti zastrešení organizáciou “Go Baby Go” dokončili autíčka aj pre 7-ročnú Keliciu a 8-ročného Mosiaha. Mesiace pracovali na tom, aby v deň D rozsvietili očká malých pacientov. Pre obidvoch drobcov bola prvá jazda nezabudnuteľným zážitkom a hoci spočiatku ani nemohli uveriť tomu, že skutočne šoférujú, do úlohy vodičov sa vžili veľmi rýchlo.

Nielen pre malých automobilistov sú štýlové vozíčky ohromným darom. Veľkú vďaku voči študentom cítia najmä starostliví rodičia. Pre mamičku ťažko postihnutej Kelicie bolo vidieť jej dcérku šoférovať emocionálnym víťazstvom a neubránila sa slzám šťastia.

Študenti sa tak neučia iba to, ako konštruovať „roboty“, ale vytvárajú niečo s pridanou hodnotou. Odovzdávanie autíčiek tým, ktorí to najviac potrebujú, im navyše prináša nenahraditeľný pocit.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 22. mája 2019Zdroj www.facebook.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.