Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Štýlová domácnosť jednoducho a lacno: Ako zapôsobiť na hostí bez veľkých investícií

reklama:
Štýlová domácnosť jednoducho a lacno: Ako zapôsobiť na hostí bez veľkých investícií

Túžite po útulnom a čistom bývaní, ktoré zaručene zanechá dojem? Perfektne vyzerajúci domov vytvoríte pomocou jednoduchých tipov a dekorácií, aké si bez problémov dokážete vyrobiť sami za pár minút.

Ak plánujete pozvať na návštevu priateľov či známych, určite sa chcete ukázať v tom najlepšom svetle. Nezabúdajte, že miesto, kde bývate, odráža vašu osobnosť a životný štýl, a preto by ste nemali nič nechať na náhodu.

Často sú to detaily, ktoré vytvárajú žiadúci efekt. Preto sa neváhajte odviazať pri upratovaní, dekorovaní vášho domova, ani pri príprave chutných pokrmov. Ponúkame vám niekoľko tipov, ako na to. Bonusom je, že mnohé z nich môžete využiť aj pre nadchádzajúce sviatky.

Prevoňajte svoj domov prírodnými arómami

Milujete vôňu pomaranča, kávy, či iných potravín? Prečo nepoužiť ich prirodzenú arómu na osvieženie vzduchu u vás doma? Jednoducho naplňte misku s pomarančovou alebo mandarínkovou kôrou, kávovými zrnkami, alebo iným, vám voňavým, výrobkom a vychutnajte si výsledok.

Foto: brightside.me; © lemonlovesmyrtle / Instagram © Ljungstrum / Imgur

Spravte si v kuchyni záhradku z vajíčkových škrupiniek

Nápad, vďaka ktorému budete mať v kuchyni čerstvé bylinky po celý rok, vám zaručí úspech u každej návštevy! Nakoľko sú však škrupinky priestorovo limitované, mali by ste vyberať semienka rastlín, ktoré nepotrebujú veľa miesta na pestovanie. Dobrou voľbou sú napríklad bazalka, žerucha či kôpor.

Osviežte vzduch v kúpeľni príjemnými vôňami

Úplne stačí, ak nakvapkáte niekoľko kvapiek vášho obľúbeného esenciálneho oleja do rúrky toaletného papiera. Kartón absorbuje olej a vaša kúpeľňa bude naplnená nádhernou vôňou až do chvíle, kedy rolku miniete.

Foto: brightside.me; © A Mum ‚n the Oven / Blogspot.com

Vykúzlite sviečku zo šupy od pomaranča

Pomaračová kôra je výborným pomocníkom pri vytváraní dekoráií. Po očistení ovocia stačí vložiť do prostriedku šupky LED sviečku. Svetielko v kombinácii so žiarivou oranžovou farbou pomaranča vytvoria vo vašom dome príjemnú atmosféru.

Foto: brightside.me; © Kuff1 / Imgur

Zo sklenených fliaš vytvorte efektné vázy na kvety

Prázdne fľaše sa nájdu takmer v každej domácnosti, avšak nie vždy musia byť odsúdené na vyhodenie. Poskytujú totiž skvelú príležitosť na dekoráciu. Aj také obyčajné sklenené fľaše s kvetinou vnútri, umiestnené v rade za sebou, vyzerajú skvelo. Ak však zapojíte fantáziu a dozdobíte ich podľa seba, môžu dodať vášmu domovu ešte väčší šmrnc.

Dajte druhú šancu papierovým rolkám

Všetci dobre vieme, ako dokážu znepríjemniť život neorganizované šnúry, drôty a káble. Problém vyriešite jednoducho – ako výborné držiaky vám poslúžia staré rolky od toaletného papiera či kuchynských utierok. Ak ich navyše pekne ozdobíte, originálna dekorácia je na svete.

Naplňte váš domov sviatočnou atmosférou

Najkrajšie sviatky roku klopú na dvere, a tak je na čase prispôsobiť tomuto faktu aj naše príbytky. Obľúbené vianočné vence si dokážete vyrobiť aj doma, pričom použiť môžete presne tie prvky, ktoré sami milujete. Škoricové tyčinky, sušené jabĺčka, borovicové šišky či mandarínky… fantázii sa medze nekladú a váš dom bude zaručene prevoňaný peknou sviatočnou arómou.

Naservírujte jednoduché pokrmy zábavnou formou

Svojich hostí môžete príjemne prekvapiť aj kreáciami na zahryznutie. A čo je najlepšie, nemusíte sa pritom trápiť hodiny nad sporákom. Na internete nájdete množstvo inšpiratívnych nápadov, ako vytvoriť fantastické studené misy z bežných surovín.

Hravé keksíkové puzzle potešia nielen deti

Ak si trúfate na niečo odvážnejšie, skúste malý pekársky experiment. Pravdepodobne vám zaberie viac času, no vaši hostia ho určite ocenia. Najmä ak pripravujete detskú párty, úspech je zaručený.

Na vyčistenie koberca vám postačia prírodné produkty

Aj na rýchle upratanie existujú výborné triky. Veď čo môže byť horšie, ako že si všimnete škvrny na koberci tesne predtým, než má prísť návšteva? Žiadnu paniku! Produkty bežne dostupné v každej domácnosti, ako je jedlá sóda a biely ocot, pomôžu v krízových situáciách.

Foto: brightside.me; © Depositphotos.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 7. júna 2023Zdroj brightside.me

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.