Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Štyri dôvody, ktoré vás presvedčia, prečo by ste nikdy nemali spať na pravom boku

reklama:
Štyri dôvody, ktoré vás presvedčia, prečo by ste nikdy nemali spať na pravom boku

Spánok je veľmi dôležitý, pretože počas neho telo regeneruje a tiež čerpá energiu. Bohužiaľ žijeme v dobe, kedy veľa ľudí spí nedostatočne, čo sa následne prejavuje aj na ich zdraví, ale aj na ich správaní. Rad ľudí kvôli svojim povinnostiam neskoro zaspáva a čoskoro vstáva, zatiaľ čo iní zase trpia nespavosťou, napríklad kvôli stresu a ďalším problémom. A potom je tu ešte jeden problém. Zlá poloha pri spánku, ktorá tiež môže spôsobovať celý rad problémov. Ak ich chcete minimalizovať, odporúčame spať na boku, a to vždy na ľavom. Prečo? Dôvodov je hneď niekoľko.

Eliminujete pálenie záhy

Ak vás trápi pálenie záhy, môžete využiť rôzne tablety alebo nápoje, rovnako ako napríklad jedlú sódu. Vhodnou pomocou však je tiež správna poloha pri spánku. Ak viete, že by vám večera mohla spôsobovať problémy, ľahnite si na ľavý bok a všetko bude v poriadku. To vám garantujeme.

Zmiernite chrápanie

Ak chrápete veľa, môže to obťažovať nielen ostatných členov vašej rodiny, ale môže to zobudiť aj vás samotných. A to výrazne naruší celkový priebeh spánku. Pokiaľ chcete chrápanie obmedziť, rozhodne si ľahnite na ľavý bok. Bude sa vám lepšie dýchať a k chrápaniu vôbec nedôjde. Konečne sa vyspíte ako vy, tak aj členovia vašej domácnosti.

Podporíte lymfu

Lymfatický systém je veľmi dôležitý, pretože má celkovo pozitívny vplyv na látkovú výmenu v tele. Pokiaľ má všetko fungovať tak ako má, je potrebné rešpektovať nielen zásady správneho životného štýlu. Je potrebné aj správne spať. A to na ľavom boku, čím optimalizujete lymfu.

Zlepšíte zdravie svojho srdca

Áno, aj to dokáže táto poloha ovplyvniť. Všetko vychádza zo zistení Dr. Johna Douillarda ktorý skúmal vplyv gravitácie na prietok krvi. A zistil, že spanie na ľavom boku je pre ľudské telo oveľa lepšou voľbou. Krv do srdca totiž prúdi ľahšie. Ideálna voľba aj pre toho, kto má srdce slabé a nechce ho príliš namáhať.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 4. júna 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.