Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sú trampolíny pre deti nebezpečné?

reklama:
Sú trampolíny pre deti nebezpečné?

Lekári upozorňujú rodičov aby si uvedomovali riziko úrazu detí na trampolínach. Veľa detí utrpelo na trampolínach závažné zlomeniny, ktoré bolo nutné aj operovať.

Vonku už býva pekne teplo, deti trávia viac času na záhradách. Vtedy im hrozí aj viac zranenín. Najviac ošetrované deti, ktoré mali úraz na trampolíne, boli v predškolskom veku alebo mladšom školskom veku.

Najväčšie riziko úrazu býva vtedy, keď v trampolíne skáče viac detí a to bez dozoru rodičov a dospelých osôb.

Nebezpečné trampolíny sú tie, ktoré nie sú chránené sieťou alebo je sieť aj poškodená. Dieťa vtedy môže z trampolíny vyletieť, vypadnúť a môže sa stať aj horší úraz.

Deti, ktoré najčastejšie prichádzajú k úrazom na trampolínach, bývajú väčšinou obézne alebo majú oslabenú svalovú hmotu.

Lekári dokonca aj upozorňujú aby na trampolínach so svojimi deťmi neskákali aj ich rodičia, alebo o dosť staršie deti. Taktiež je tam veľké riziko úrazu. Dávajte na deti pozor vždy, keď pôjde na trampolínu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 15. júna 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.