Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Svalová horúčka nie je príčinou vašej svalovej bolesti. Tu je 9 základných dôvodov, o ktorých musíte vedieť

reklama:
Svalová horúčka nie je príčinou vašej svalovej bolesti. Tu je 9 základných dôvodov, o ktorých musíte vedieť

Ak sval bolí, môže to mať mnoho príčin, ale predovšetkým si musíme vždy rozmyslieť, či nás k tomu donútila nejaká samotná aktivita. Ak táto jasná príčina zmizne a bolesť svalov je spôsobená chrípkou, o ktorej všetci vieme, nie je riešením, musíme hľadať ďalej. Pozrime sa, aké podmienky môžu stále spôsobovať bolesť svalov ako symptóm.

Obehové problémy

Ak sa do končatín nedostane dostatok krvi, svaly môžu byť bolestivé. Hlavným dôvodom je obehová porucha, ktorá môže byť spôsobená kalcifikáciou.

Hypotyreóza

Ak štítna žľaza neprodukuje dostatok hormónov, ovplyvňuje fungovanie tela mnohými spôsobmi. Bolesť svalov je symptómom, ale tiež sa môžete stretnúť so sťažnosťami na kĺby, suchou kožou, rednutím vlasov a vysokým cholesterolom.

Reumatoidná artritída

Autoimunitna artritída, ktorá môže spôsobiť bolesť v celom tele a nielen v kĺboch, ale aj vo svaloch.

Lupus

Je to tiež autoimunitné ochorenie, pri ktorom sú okrem bolesti svalov typickými príznakmi chronická únava, horúčka, vypadávanie vlasov, bolesti kĺbov, suchá koža, suché oči, červené škvrny na tvári, úzkosť, depresia.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 14. septembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.