Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Svoje dieťa som navždy stratila kvôli chybe na sociálnych sieťach! Možno ju robíte tiež!

reklama:
Svoje dieťa som navždy stratila kvôli chybe na sociálnych sieťach! Možno ju robíte tiež!

Sociálne siete sú veľmi obľúbené a existuje len málo ľudí, ktorí ich nevyužívajú. Majú mnoho výhod – môžete cez ne komunikovať so svojimi blízkymi alebo sledovať najrôznejšie novinky vo svete. Lenže všetko má tiež svoje nevýhody a pri sociálnych sieťach toto pravidlo platí dvojnásobne. Nie každý pristupuje k sociálnym sieťam s rešpektom a potom za takú chybu môže zaplatiť a to napríklad v najhoršom prípade bezpečnosťou svojich detí.

Deti jednoducho na sociálne siete nepatria a to by si mal uvedomovať každý rodič! Áno, je milé a dojemné pridávať fotografie svojich detí, ale práve kvôli nim sa Vaše deti môžu dostať do hľadáčika nebezpečných a zákerných ľudí. Zverejňovať fotografie a videá svojich detí je naozaj nebezpečné.

V internetovom svete sa nachádza naozaj veľa ľudí, ktorí trpia duševnými poruchami a fotografie Vašich detí môžu použiť ako pomôcku vo svojich erotických fantáziách. Hovorí Vám niečo pojem digitálny únos? Ide o krádež detských fotografií zo sociálnych sieti a následné použitie. Napríklad na Instagram si niektorí ľudia vytvárajú profily, vezmú si obrázky cudzích detí a prezentujú sa, že sú niekto úplne iný.

V praxi to vyzerá nasledovne: – Cudzí človek ukradne fotografiu Vášho dieťaťa a následne ho vydáva za svoje. Taký človek o „ukradnutom“ dieťati píše, koľko má rokov, ako sa má, čo robí, ako sa hrá, čo má rád a tak ďalej. Určite by nebolo príjemné vidieť tam svoje dieťa.

Lenže podvodníci sa neboja zájsť ďalej. Vytvoria si profil s menom dieťaťa alebo jeho fotografiu šíria na rôznych portáloch . Často sa objaví naozaj mnoho potenciálnych adoptívnych rodičov.

Alebo si predstavte, že takýto človek vytvorí dieťaťu profil na sociálnych sieťach a následne po tom, čo ho vydáva za svoje, vyhlási, že sa stratilo. Nebude trvať a dlho a čoskoro dôjde k obrovskému problému a Vaše dieťa budú hľadať. Dajte si preto pozor na týchto ľudí a najlepšie nepridávajte fotografie svojich detí na sociálne siete. Ak ich zdieľať chcete, majte súkromný profil.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 24. júla 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.