Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Zivotsdetmi
  • Články
  • Voľný čas
  • Syndróm socialistických žien: neustále upratovanie domácnosti, vyváranie rodine, starosť o deti či každodenné vypravenie manžela do práce … Vidíte sa v tom? Potom by ste mali určite čítať ďalej

Syndróm socialistických žien: neustále upratovanie domácnosti, vyváranie rodine, starosť o deti či každodenné vypravenie manžela do práce … Vidíte sa v tom? Potom by ste mali určite čítať ďalej

reklama:
Syndróm socialistických žien: neustále upratovanie domácnosti, vyváranie rodine, starosť o deti či každodenné vypravenie manžela do práce ... Vidíte sa v tom? Potom by ste mali určite čítať ďalej

Väčšina žien, ktoré boli vychovávané v sovietskych časoch v období socializmu, sú navyknuté prakticky ku všetkému. Majú však vo zvyku utápať sa v problémoch a životoch ostatných, len aby svojim priateľom a rodine pomohli. Negatívnou stránkou toho všetkého však je fakt, že na seba samé už im veľa času nezostáva.

Tieto neúnavne včielky sa snažia, aby vždy všetko bolo top. Neustále preto upratujú, vyvarajú , starajú sa o svojich potomkov či vnúčatá, vyprevádzajú každý deň manžela do práce. Skrátka sa snažia v domácnosti obstarať takmer všetko.

Ale sú také obete nevyhnutné? Koniec koncov, v najlepšom prípade sa tieto ženy vzdávajú svojho súkromného života za skromné ​​poďakovanie od priateľov a rodiny, ktoré ale nikdy nevystihne ich vynaložené úsilie. V tom najhoršom prípade si nikdy nič neužijú, lebo majú neustále strach o to, aby všetko bolo dokonalé. Zakaždým sa tak „snažia“ nájsť aj tú sebemenšiu chybičku. Raz teda nie je dosť dobre upratané, potom je zas presolená polievka. Tieto ženy boli skrátka vychované ako pravé gazdinky, ktoré si želajú viesť svoju domácnosť k dokonalosti, a tak je ich život jeden nezastavujúci vlak.

Podhodnotené sebavedomie?

Je divné, že namiesto toho, aby sa tieto ženy postavili za seba a ostatným úprimne povedali „nabudúce bezo mňa!“, sa tieto ženy ešte hlbšie vrhajú do plnenia pracovných úloh. Súčasne sa cítia extrémne previnene hoci len za to, že pomysleli na slovo „NIE“.

Nízka sebaúcta

Psychologovia tvrdia, že takéto správanie je priamym dôsledkom utrpenia z detstva. S najväčšou pravdepodobnosťou bolo s týmito ženami už v ranom detstve zaobchádzané bez rešpektu a úcty. To znamená, že ich rodičia zriedka chválili a láska bola podmienená dobrými skutkami. S vekom sa tak pre nich stalo zvykom, že vďaku a lásku si musia zaslúžiť.

Ako to zmeniť?

Čo môže urobiť unavená žena, ktorá už nechce tolerovať nevedomosť zo strany jej rodiny? Prvá vec, ktorú si musíte uvedomiť, je jednoduchá vec! Vaša osobná predstava o vás samotných by nemala závisieť od názoru niekoho iného! To, že manžel nemá náladu, šéf trpí migrénami, alebo je dcéra rozrušená, ešte neznamená, že musíte byť aj vy! Všetko je len o obojstrannej tolerancii a pochopení. Dôležité je tiež zamerať sa na vaše potreby. Ľudia, ktorí celý deň a noc premýšľajú o blahu ostatných, úplne zabúdajú na svoje vlastné záujmy. To je veľmi zlé. Koniec koncov, nie nadarmo sa hovorí, že ak chcete byť milovaní, musíte začať najprv pri sebe.

Je tiež dôležité prestať s neustálym odkladaním vašich snov na neskôr. Ak ste kedysi túžila ísť na kurzy cudzích jazykov, zoberte sa a odvážne sa zapojte do sebavzdelávania. Ak ste strávili celý svoj život šetrením peňazí na výlet, zrealizujte svoj sen práve teraz! Pamätajte, máte právo na svoje vlastné túžby a ciele!

Vidíte sa v tom? Boli by sme radi, aby ste došli k uvedomeniu, že váš život, vaše sny a ciele sú rovnako dôležité, ako sny a ciele ostatných!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 14. júna 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.