Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tehotenská povera s kočíkom. Prečo ho nekupovať a nemať doma pred pôrodom?

reklama:
Tehotenská povera s kočíkom. Prečo ho nekupovať a nemať doma pred pôrodom?

Určite ste sa už stretla s tehotenskou poverou, ktorá hovorí, že tehotná žena by si pred pôrodom nemala kupovať kočík. V opačnom prípade potom bude hazardovať so zdravím, či dokonca životom nenarodeného dieťaťa. Zakladá sa táto tehotenská povera, ktorá sa traduje po generácie, vôbec na pravde?

Tehotenských povier existuje veľa. Veríte im?

Pokiaľ má tehotná žena špicaté bruško, porodí syna. V prípade, že tehotná žena sedáva so skríženými nohami, bude mať ťažký pôrod. Ak tehotná žena chodí neskoro spať, jej bábätko bude aj ponocovať a v noci bude nepokojné. Tehotenských povier, ktorými sa riadili už naše prababičky, skrátka existuje veľa. Veľmi rozšírená je aj povera o predčasnom obstaraní kočíka, na ktorú sú veľmi opatrné aj dnešné tehotné ženy. Táto povera hovorí, že pred narodením bábätka by ste doma nemali mať nachystaný kočík, pretože by ste tak mohli na svoje nenarodené bábätko privolať smolu a mohli by ste oň dokonca prísť.

Kde má tehotenská povera s kočíkom pôvod

Prečo nekupovať kočík pred pôrodom a nemať ho doma? Táto tehotenská povera má svoj pôvod v dávnych dobách, kedy bola v porovnaní s našou modernou dobou pomerne vysoká miera novorodeneckej úmrtnosti. Deti často prichádzali na svet v nevyhovujúcich podmienkach a rodičky nemali okrem pôrodných bab žiadnu ďalšiu dostupnú lekársku starostlivosť.

Len výnimočne by ste preto ešte pred storočím našli rodinu, v ktorej by po pôrode alebo v dojčenskom veku nezomrelo bábätko. Práve preto sa vopred (avšak aj z finančných dôvodov) kupovala pre nenarodené bábätko iba veľmi strohá výbavička. Tieto skúsenosti našich predkov sa následne v podobe povery preniesli aj na predčasné obstaranie kočíka.

Ako sa s tehotenskou poverou o kočíku vysporiadať? Skúste chytré riešenie

Potrebujete si kúpiť kočík vopred, ale obávate sa toho, že by sa mohla povera vyplniť? Dobrou správou je, že môžete využiť hneď niekoľko riešení. Niektoré kamenné obchody ponúkajú, že si u nich môžete uschovať zakúpený kočík až do doby, kým porodíte. Aby ste nemusela mať kúpený kočík ešte pred pôrodom doma, môžete ho dočasne uschovať aj u rodiny alebo u známych. Kočík si vyzdvihnete opäť vtedy, keď porodíte. Tehotenská povera o kočíku totiž hovorí, že toto vybavenie pre nenarodené bábätko, by ste nemali mať doma. Pokiaľ teda budete mať kočík uskladnený na inom mieste, tejto povere sa múdro vyhnete.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 4. apríla 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.