Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tehotenstvo je pre niektoré ženy nákazlivé. Prečo je to tak?

reklama:
Tehotenstvo je pre niektoré ženy nákazlivé. Prečo je to tak?

Je vaša kamarátka v radostnom očakávaní? V dôsledku toho sa tiež u vás objavujú materské pudy a aj vy by ste si chceli zaobstarať bábätko. Rozhodne to nie je nič nenormálne. Tehotenstvo totiž môže byť v ženskom kolektíve veľmi nákazlivé. A potvrdzuje to aj množstvo vedeckých štúdií!

Takmer každá z nás začína od určitého veku premýšľať nad založením rodiny. Doba, kedy prvýkrát začujeme tikať naše biologické hodiny, je rôzna a ovplyvňuje ju rad veľmi odlišných faktorov. Jedným z nich sú aj naše kamarátky alebo blízke kolegyne z práce. Pokiaľ niektorá z nich otehotnie, môže to mať na nás naozaj obrovský vplyv.

Rozhodne nejde o žiadnu domnienku. To, že je tehotenstvo medzi ženami, ktoré sú si blízke a sú podobne staré, veľmi nákazlivé, potvrdzuje množstvo vedeckých štúdií. Tehotenstvo môže byť veľmi nákazlivé u rovnako starých žien, ktoré medzi sebou majú niekoľko rokov pevné priateľské puto. Možno to vysvetliť aj tým, že priatelia v našich životoch podvedome ovplyvňujú naše rozhodnutie a týka sa to práve aj rozhodnutia založenia rodiny.

Vedkyňa hovorí, že keď žena vidí svoju tehotnú kamarátku, vyvoláva to v nej veľmi pozitívne a príjemné pocity a navyše začína podvedome uvažovať nad svojim vlastným bábätkom. Táto žena však nechce zostať v prípade svojich rovesníčok pozadu, čo ju opäť motivuje k rodičovstvu. A keď vidí svoju kamarátku, ako sa stará o bábätko, dáva jej to navyše istotu, že túto krásnu, ale náročnú starostlivosť predsa zvládne tiež.

Nielen naše kamarátky nás môžu na založenie rodiny inšpirovať. Dokonca k tomu prispievajú aj naše tehotné kolegyne z práce. Potvrdzujú to vedci, ktorí vykonali výskum na ženách. K čomu zaujímavému došli? Na základe výsledkov svojho výskumu tvrdia, že keď na pracovisku otehotnie nejaká žena, zvyšuje sa až o 10 percent pravdepodobnosť toho, že za ďalších 13 až 24 mesiacov otehotnie ďalšia jej kolegyňa.

Nákazlivosť pri tomto rozhodnutí sa ale rôzni. Ženy s nižšou kvalifikáciou spravidla podliehajú kolegyniam s vyššou kvalifikáciou. Ženy s vyššou kvalifikáciou sa zase „inšpirujú“ u kolegýň s rovnakým postavením.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. novembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.