Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tehotná žena odišla na toaletu a začala rodiť. Jej ešte len desaťročný syn jej pomohol priviesť potomka na svet

reklama:
Tehotná žena odišla na toaletu a začala rodiť. Jej ešte len desaťročný syn jej pomohol priviesť potomka na svet

Mnoho žien má v tehotenstve strach, že sa s dieťaťom niečo stane. Ďalšie chmúrne myšlienky žien v tehotenstve sú, že by sa dieťa narodilo predčasne a nezvládlo by svoj boj. Možno existuje viac strašiakov v tehotenstve, ale asi máloktorá si pripúšťa, že by mohol pôrod prebiehať niekde inde ako v nemocnici. Napríklad na toalete. Takýto zážitok má mladá mamička očakávajúca tretie dieťa. Mamička menom Ashly môže presne povedať, aká panika môže nastať v situácii, keď nemáte manžela doma a pôrod začne o pár dní skôr, než je očakávaný. Našťastie bol doma desaťročný syn, ktorý svojej matke pomohol!

"Išla som na toaletu a … videla som nohy môjho dieťaťa"

Ashly hovorí. "Išla som na toaletu, sadla som si a v tom okamihu mi vytiekla plodová voda. Cítila som bolesť, pozrela som sa dole a videla som nohy dieťaťa. V tej dobe bol manžel v práci a žiadny iný dospelý doma nebol, iba jedenásťmesačná dcéra a desaťročný syn Jayden. Volala som na Jaydena čo sa stalo a ten ihneď zmätený bežal za babičkou." Povedal jej, že mamička rodí, že bábätko chce na svet. Lenže babička nemohla, pretože nedávno podstúpila operáciu a nemohla dôjsť k tehotnej Ashly.

Desaťročný syn pomohol matke

"Akonáhle praskla voda a videla som dieťa, ktoré chce ísť akútne von, bola to pre mňa tá najdesivejšie chvíľa", povedala Ashly. "Na môj údiv syn sa upokojil a povedal, dobre mami, teraz mi povedz, čo mám robiť". Zrovna najviac vystrašene nevyzeral. "Bol zdvorilý a pokojný", povedala Ashly. Jayden si vyhrnul rukávy a Ashly mu oznámila, aby jemne schmatol nohy dieťaťa. Jayden bol v tú ranu mierne v rozpakoch a bál sa, že by mohol prísť o malého súrodenca alebo o mamu. Našťastie novorodeniatko bolo vonku za veľmi krátku chvíľu. Jayden povedal " bol som veľmi nadšený, nevedel som, čo sa deje, bolo to rýchle".

Dieťa bolo v poriadku

Všetko bolo dobré, ale po chvíli dieťa prestalo dýchať. Jayden neváhal a okamžite bežal do svojej izby hľadať inhalátor, ktorý mal na astmu v domnení, že to dieťaťu pomôže. Našťastie ale lekári dorazili a postarali sa o dieťa aj mamičku. Všetko dobre dopadlo a mamička i dieťa sú zdraví.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 1. júna 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.