Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Telo ženy smrdí ako hnijúca ryba. Jej život je skutočnou nočnou morou

reklama:
Telo ženy smrdí ako hnijúca ryba. Jej život je skutočnou nočnou morou

Kelly je obyčajná tridsaťročná žena. To však vôbec nie je pravda. Čo je na nej tak osobitného? Osud jej "nadelil" vadu menom Trimethylaminuria, alebo jednoducho povedané (syndróm zápachu rýb). Druhé meno znie jasnejšie a vysvetľuje rysy tejto choroby. Takáto choroba priniesla Kelly veľa bolesti a nepríjemností, zvlášť v období dospievania, pretože z nej ide cítiť vôňu, ktorú možno prirovnať k vôni zhnitých rýb.

Každý, kto dievča obklopuje, to cíti, okrem nej. Preto nemala priateľov a jej spolužiaci sa jej stále vysmievali. Kelly chápala, že treba niečo napraviť, ale ani lekári jej nedokázali poradiť, pretože to bolo prvýkrát v ich praxi, kedy sa s niečím takým stretli. Preto sa musela niekoľkokrát denne sprchovať, prezliecť do čistých šiat a použiť veľké množstvo dezodorantu. Nič však nepomohlo. Až v dospelosti dokázali lekári určiť typ ochorenia. Ukázalo sa, že syndróm trimethylaminurie nemožno vyliečiť a táto vôňa pochádza z tela, ktoré uvoľňuje určité látky potom.

Našťastie pre Kelly sa ukázalo, že existujú lieky, ktoré môžu vlastnosti tohto syndrómu trochu potlačiť. V živote hrdinky sa toho veľa zmenilo, teraz má prácu, pár priateľov a manžela, ktorý ju šialene miluje. Štyridsaťpäťročný Michael sa o jej chorobu absolútne nestará, pretože Kelly vidí ako jedinú, ako tú pravú.

Našťastie pre Kelly sa ukázalo, že existujem liek, ktorý može vlastnosti tohto syndrómu trochu potlačiť. V živote hrdinky sa toho dosť zmenilo.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 14. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.