Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Test DNA ukázal, že dve dievčatá k sebe majú viac blízko, než si mysleli

reklama:
dievčatá
Test DNA ukázal, že dve dievčatá k sebe majú viac blízko, než si mysleli Foto: www.gettyimages.com

Počas svojho cestovania po Číne si mladý manželský pár z USA adoptoval v miestnom sirotinci 10 ročnou Ellianu. Po začlenení sa vo svojom novom domove dievča začala priateliť s iným dieťaťom zo susedstva, ktoré bolo takisto adoptované z čínskeho sirotinca. Rodičom neušla podobnosť oboch dievčat. Zo zvedavosti im nechali vykonať DNA testy, ktorých výsledky zmenili oboma dievčatám život.

Hovorí sa, že náhody neexistujú. K tomu ako by poukazoval aj v tento neobvyklý prípad z amerického Missouri. Zhruba v rovnakom čase, ako Stacey a Jim adoptovali svoju dcéru, sa na adopciu odhodlal tiež pár zo susedstva, ktorý poňal za vlastnú 7-ročnú Kinley.

Náhodné priateľstvo?

Obe dievčatá sa čoskoro spriatelili natoľko, že spolu začali tráviť veľkú časť voľného času. Na základe toho vzniklo priateľstvo aj medzi ich adoptívnymi rodičmi. Tí si všimli jednej zvláštnej skutočnosti, dievčatá si boli navzájom výrazne podobné. O ich pôvode vedeli len to, že obe pochádzajú z dvoch rôznych čínskych miest od seba vzdialených niekoľko tisíc kilometrov. Aj napriek tejto skutočnosti však pocit, že ich deti spája oveľa viac než len priateľstvo, pretrvával aj naďalej. Po niekoľkých mesiacoch plných debát sa obe rodiny rozhodli pristúpiť k DNA testom, jedine tie im mohli odhaliť pravdu.

Šokujúci výsledok

Od DNA testu si rodičia nesľubovali príliš veľa. Predsa len je pravdepodobnosť, že dvojica dievčat pochádzajúcich z najľudnatejšej krajiny planéty, budú akokoľvek príbuzné, na prvý pohľad mizivá. Vo chvíli, keď obe rodiny dostali výsledky testov, nemohli uveriť vlastným očiam. Vyšlo najavo, že je 99,9% šanca, že obe dievčatá sú nevlastnými sestrami. Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k miliónu. Rozdelené boli vo svojom útlom detstve, aby sa mohli znovu konštatovať, ​​o niekoľko rokov neskôr a tisíce kilometrov od svojej rodnej krajiny.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 25. júla 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.