Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tieto podstatné fakty o cisárskom reze by mala poznať každá rozumná žena, pozrite sa sami

reklama:
Tieto podstatné fakty o cisárskom reze by mala poznať každá rozumná žena, pozrite sa sami

Mnoho žien si myslí, že o cisárskom reze vedia úplne všetko. Keď čakajú bábätko, často sa počas tehotenstva informujú o všetkých spôsoboch, ktorými dieťatko môže prísť na svet. Hoci porodiť prirodzene je pre väčšinu žien tajným snom, nie vždy je tomuto riešeniu príroda naklonená. A ako je známe, prírode sa jednoducho rozkázať nedá.

A čo vy? Tiež si myslíte, že o cisárskom reze viete úplne všetko? A ste si tým isté? Mám pre vás tri informácie, ktoré by podľa mňa mala poznať úplne každá žena. Bez výnimky.

Tri fakty, ktoré by ste mali poznať

O cisárskom reze toho bolo napísané aj povedané veľmi veľa. Na internete je nepreberné množstvo informácií, ktoré si môžete voľne dohľadať. Aj napriek tomu, že sú dané informácie dostupné pre každého, nie všetci o cisárskom reze vedia úplne všetko.

1. Cisársky rez sa dlho hojí

Cisársky rez je zásah do tela. Samotný cisársky rez je náročný, možno ešte o niečo náročnejšia je rekonvalescencia a hojenie, ktoré nasleduje. Nebudeme klamať, že jazva po cisárskom reze veľa bolí a predovšetkým v prvých dňoch mamičkám komplikuje akýkoľvek pohyb. Aj napriek tomu, že sa jedná o veľmi bolestivý zásah do tela, nejedna mamička by nám potvrdila, že pre spokojnosť svojho bábätka dokáže hodiť bolesť za hlavu a prekonať sa. A tak je to samozrejme úplne v poriadku.

2. Cisársky rez je chirurgický zákrok

Pre väčšinu žien je cisársky rez jeden zo spôsobov, vďaka ktorému môže prísť na svet ich drobček. Len máloktorej ale už dochádza, že v skutočnosti ide o chirurgický zákrok, s ktorého pomocou sa síce bábätko narodí, ale stále ide o druh operácie. Preto je nutné dodať, že rovnako ako u ktoréhokoľvek iného chirurgického zákroku je tu riziko, ktoré ohrozuje nielen samotnú mamičku, ale rovnako tak aj jej bábätko.

3. Cisársky rez so sebou môže priniesť riziká

Posledná vec, ktorú by mala vedieť každá žena, je fakt, že cisársky rez so sebou prináša i určité riziká. Tým sa líši od klasického prirodzeného pôrodu, kedy drvivá väčšina rizík zmizne prakticky ihneď potom, čo žena porodí. V prípade cisárskeho rezu si ale lekári môžu byť istí až vo chvíli, keď sa žena po zákroku prebudí z anestézie.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.