Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tieto problémy vo vzťahu sú ešte horšie ako nevera. Dávajte si na ne pozor

reklama:
Tieto problémy vo vzťahu sú ešte horšie ako nevera. Dávajte si na ne pozor

Dnes sa spoločne pozrieme na niekoľko vecí, ktoré sú ešte horšie ako nevera. Možno si hovoríte, že nevera je to najhoršie čo vo vzťahu môže byť, ale nemáte pravdu, naozaj existujú horšie veci. Ak niekoho podvádzate je to veľmi zlé, ale ak následne obaja chcú, vzťah je možné zachrániť. Existujú ale veci, ktoré sa s láskou absolútne nezlučujú a sú skutočne horšie, ako nevera. Nevera je určite obrovský problém, a takmer vždy to končí rozpadom daného vzťahu. Nie je tomu tak ale vždy, dá sa s tým vyrovnať a prejsť tým.

Ako prvé tu máme psychický teror. Väčšinou psychický teror nie je na prvý pohľad vôbec vidieť. Dá sa to tiež nazývať tichým mlčaním, ktorý má veľa podôb. Môže sa to prejavovať napríklad nadávkami, tichom, neustálym zhadzovaním alebo dávaním najavo, že druhý partner vôbec za nič nestojí. Veľmi zle sa toto dokazuje, pretože to nie je vidieť napríklad ako modriny, ale bolieť to môže úplne rovnako. Pokiaľ vám niekto psychicky ubližuje, nenechajte si to v žiadnom prípade páčiť a nedovoľte nikomu, aby z vás urobil uzlíček nervov a neistôt! Tento psychický nátlak často vedie k depresiám, rezignácii, ale aj k strate akejkoľvek nádeje.

Druhá vec je závislosť. Najčastejšia závislosť je samozrejme na alkohole, ale môže byť aj na automatoch, drogách a tak ďalej. Z vášho milovaného človeka sa týmto stáva úplne niekto iný. Tento človek vás postupne úplne zničí. Zničí váš spoločný život. Začne ubližovať vašim deťom. Tento problém sa väčšinou týka hlavne mužov, a ženy si väčšinou hovoria, že ich partner alkoholik pochopí, ako zle sa chová, a s ich pomocou sa závislosti zbaví. Bohužiaľ toto sa nikdy nestane. Jediná možnosť ako z tohto preč je odborná liečba.

A ako posledná vec je absencia úcty. Láska rovná sa úcta. To, že si vážite partnera (za to, aký je), váš vzťah, ste vlastne pyšní na to, že on je po vašom boku. Pokiaľ toto vo vzťahu nie je, je iba otázka času, kedy sa vzťah rozpadne. Vzájomná úcta sa radí medzi hlavný stavebný kameň partnerstva. Ak si nemyslíte, že váš partner je skvelí a zaslúži si úctu, je niečo zle. Vlastne by ste nemali mať ani dôvod byť s terajším partnerom ďalej.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 12. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.