Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tieto veci sa s vami stanú, keď sa stanete mamičkou

reklama:
Tieto veci sa s vami stanú, keď sa stanete mamičkou

Tehotenstvo nie je tak jednoduché, ako sa môže javiť z televíznych obrazoviek. Telo začína produkovať veľa hormónov a začína robiť naozaj zvláštne veci. A niekedy aj veľmi nepríjemné. Iste, stojí to za to! Ale bolo by fajn môcť sa na tieto nepríjemnosti vopred pripraviť.

Bohužiaľ sa o týchto veciach moc nehovorí. Keď ide o tehotenstvo, všetci hovoria len o tom, ako je to krásne. Z nepríjemností sa dozviete maximálne o pôrodných bolestiach a striách. Mnoho žien sa dokonca boja posťažovať si, aby náhodou pred ostatnými nevyzerali ako zlé matky.

Hovoriť o týchto veciach je jednoducho tabu. Ale nemalo by byť. Veď sú to normálne veci, ktoré stretnú každú tehotnú ženu! Nie je sa za čo hanbiť.

Napadlo vás niekedy, ako môže žena pri pôrode zo všetkých síl tlačiť a pritom zo seba nevypustiť nič, čo by nemala? Nejde to.

1. Pri pôrode sa vám uvoľní všetky svaly vrátane zvierača. K takýmto nemilým nehodám dochádza bežne. Nehanbite sa. Je to normálne.

2. Mlieko vám môže začať samovoľne vytekať už počas tehotenstva. Nenechajte sa tým zaskočiť.

3. Pri pôrode z vás nevyjde von len dieťa, ale aj placenta. Nie je to pekný pohľad.

4. Každý deň sa budete upratovať špnavé plienky a ovracané veci.

5. Naučíte sa robiť všetky domáce práce jednou rukou.

6. Vaša vagína bude po pôrode obrovská. Nebojte, časom sa vráti do pôvodnej podoby!

7. Spánok sa pre vás stane vzácnosťou.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 21. apríla 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.