Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Toto ovocie má viac antioxidantov ako jablká, citróny. 1 kus denne dá do poriadku postavu aj zdravie

reklama:
Toto ovocie má viac antioxidantov ako jablká, citróny. 1 kus denne dá do poriadku postavu aj zdravie

Kaki je veľmi výživné ovocie, ktoré sa prvýkrát pestovalo v Číne už pred stovkami rokov. Najväčšími producentmi tohto ovocia sú dnes Čína, Japonsko, Brazília a Kórea.

Má vysoký obsah antioxidantov

  • vitamín C
  • vitamín A
  • karotény (zeaxantín a luteín)
  • polyfenoly (katechíny, epikatechín, epigalalakatechíny, kyselina chlorogenová, kyselina kávová, kyselina gallová)
  • mangán
  • meď

Čínski vedci na Pekinskej poľnohospodárskej univerzite analyzovali obsah antioxidantov v kaki, jablkách, strapcoch a citrónoch. Zo všetkých týchto 4 druhov práve toto ovocie preukázalo najsilnejší antioxidačný účinok. Schopnosť tohto ovocia bojovať proti voľným radikálom je spôsobená 6 typmi polyfenolov, ktoré sú v ňom obsiahnuté: katechíny, epikatechín, epigallaocatechíny, kyselina chlorogenová, kyselina kávová a kyselina gallová. Z nich má kyselina gallová najsilnejší antioxidačný účinok.

Na chudnutie aj pre dobrý zrak

Odstráni z tela všetko zlé a doplní živiny

Obsahujú obrovské množstvo vitamínov, živín a antioxidantov. Okrem vitamínov A, C a vitamínov skupiny B, v nich nájdete aj množstvo vápnika, železa, sodíka, draslíka, železa a horčíka. Toto ovocie obsahuje cenný luteín, ktorý ochráni váš zrak. Pokiaľ nechcete kupovať umelé vitamíny s obsahom luteínu, doprajte si radšej toto ovocie.

Vynikajúce na chudnutie

Je výborné na chudnutie, pretože zasýti, obsahuje len málo kalórií a doslova vás nabije vitamínmi. Hurmikaki sú zdrojom energie, ktorú telo dokáže ľahko spotrebovať, je výborný pred aj po cvičení.

Bojuje proti rakovine. Môže za to vysoký obsah vitamínov a antioxidantov, ktoré chránia telo pred účinkami voľných radikálov. Navyše toto ovocie prospeje aj vašej pokožke, zásobuje ju totiž vitamínmi a živinami, ktoré bojujú proti jej predčasnému starnutiu.

Naštartuje váš tráviaci systém . Pretože ovocie obsahuje množstvo vlákniny, podporuje peristaltiku čriev a zdravé trávenie. Pokiaľ trpíte zápachou, toto ovocie by ste mali poznať.

Zdravý kardiovaskulárny systém

Udržuje krvný tlak v norme. Môže za to najmä vysoký obsah draslíka. Draslík chráni srdce, reguluje krvný tlak a prospieva celému kardiovaskulárnemu systému. Zistilo sa tiež, že hurmikaki (alebo kaki) pôsobí ako prevencia závažnej aterosklerózy, pričom ako prevencia postačí 1 kus tohto ovocia za deň. Ide teda o najjednoduchší spôsob, ako sa pred závažným ochorením tepien brániť.

Na obranyschpnosť

Bomba na podporu imunity. Na rozdiel od umelých vitamínov z obchodu, hurmikaki neobsahujú iba cenné vitamíny na podporu imunity, ale aj látky, vďaka ktorým môže telo tieto vitamíny zužitkovať. Mali by ste ho práve v týchto dňoch mať na svojom každodennom jedálničku.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.