Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Trápi vás nepríjemný kašeľ? Vyrobte si doma prírodnú medicínu iba z 3 ingrediencií

reklama:
Trápi vás nepríjemný kašeľ? Vyrobte si doma prírodnú medicínu iba z 3 ingrediencií

Sezóna chrípok a nachladnutí je tu! S príchodom premenlivého jesenného počasia sa zvyšuje aj riziko nákazy rôznymi vírusovými ochoreniami. Ak vás okrem plného nosa a škrabania v hrdle trápi aj nepríjemný kašeľ, pomôcť z najhoršieho vám môže výborný prírodný sirup, ktorý si hravo vyrobíte sami doma.

Boj s rozličnými virózami dá poriadne zabrať, či už deťom, alebo dospelým. Príznaky sa niekedy vlečú celú večnosť a neraz sa aj po zdanlivom zlepšení stavu vracajú ako bumerang. Azda najviac vie potrápiť nepríjemný kašeľ. V boji proti nemu skúste použiť sirup, vyrobený výhradne z prírodných surovín. Obsahuje veľa vitamínu C a podporuje vykašliavanie, čím vám dokáže výrazne uľaviť.

Čo potrebujete:

– 2 cibule

– ¼ pohára medu

– 3 citróny

– 2l zaváraninový pohár

Ako na to:

Ošúpte cibuľu a pripravte si citróny. Poriadne ich umyte, nakrájajte na mesiačiky a následne ich tiež zbavte šupky. Med musí mať izbovú teplotu, inak by sa vám ťažko lial. Na dno zaváraninového pohára poukladajte krúžky cibule, pokračujte citrónom a zalejte medom. Potom pridajte ďalšiu vrstvu cibule, citrónu a medu. Takto pokračujte, až kým pohár nenaplníte.

Nájdite dostatočne teplé miesto, napríklad radiátor či podlahové kúrenie. Ak nemáme k dispozícii nič podobné, zapnite rúru na 100 stupňov, po chvíľke vypnite a nechajte 5 minút vyvetrať. Potom do nej vložte pohár s ingredienciami. Pohár je vhodné zabaliť aj do uteráka či do deky, aby sa rýchlejšie zohrial. Na teplom mieste ho nechajte aspoň hodinu a pol, aby sa dokonale premiešali chute. Šťavu, ktorá sa v pohári uvoľní, dávajte po lyžiciach kašľajúcemu pacientovi.

“Liek” s neobmedzeným dávkovaním

Čo sa týka dávkovania, nie ste limitovaní počtom lyžíc, avšak jednu fľašu si môžete rozdeliť napríklad na dva dni. Je vhodné ju stále držať v teplom prostredí, aby sa uvoľňovala šťava. Na záver môžete zjesť aj cibuľu s citrónom, ktoré boli v tomto sirupe naložené.

Dobrým zdrojom vitamínu C je aj obyčajný cibuľový čaj. Jednoducho očistíte cibuľu a zalejete vriacou vodou. Čaj precedíte, aby ste získali len výluh. Dochutiť ho môžete aj citrónom a medom, podobne ako v prípade sirupu.

Foto: Pixabay.com, Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 8. novembra 2018

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.