Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Trápia vás afty? Poradíme vám, ako sa ich zbaviť raz a navždy

reklama:
Trápia vás afty? Poradíme vám, ako sa ich zbaviť raz a navždy

Afty a maličké vriedky v ústach sú nielen bolestivé, ale tiež veľmi otravné a zbaviť sa ich býva často veľmi ťažké. Sú často spôsobené buď žalúdočnými problémami, alebo horúčkou. Nachádza sa na perách, špičke jazyka a ďasnách, čo každému z nás spôsobuje mnoho značného nepohodlia. Ako s týmito nepríjemnými bolákmi bojovať? Poradíme vám hneď niekoľko taktík a praktík, ktoré vám zaručene pomôžu.

Ústna voda, roztok soli a aloe vera

Najskôr sa budeme baviť o aloe vera, ktorá má nespočetné množstvo výhod, ale hlavne tiež schopnosť liečiť boláky a pokožku, či chrasty po akné. Ako rastlinu použiť? Stačí získať trochu šťavy z jedného listu. Stačí list rozlomiť, vybrať dužinu a následne ju zmiešať s vlažnou vodou. Celú zmes následne použite ako ústnu vodu, za pomocou ktorej si vykloktáte ústa. Ďalším skvelým liekom je soľ, ktorú môžete využiť úplne rovnako ako aloe vera – na tvorbu domácej ústnej vody. Stačí vodu zmiešať so soľou a následne prekloktat.

Domáce ústne vody z aloe vera alebo soli odporúčame užívať štyrikrát denne. Pokiaľ chcete vyskúšať inú praktiku, odporúčame soľ s ľadom. Je však určené pre odvážnych ľudí, ktorým nevadí pálenie spôsobené soľou. Stačí soľ naniesť na kocku ľadu a tú následne priložiť k afámt. Výhodou tejto praktiky je jej rýchla účinnosť.

Občasné afty sú v poriadku, ale čo keď sa objavujú veľmi často?

Afty by často mali zmiznúť do niekoľkých dní, ale ak sa udržujú podstatne dlhšie, je potrebné si dávať pozor. Akonáhle máte afty dlhšie ako 10 dní, je potrebné navštíviť lekára, inak by mohlo dôjsť aj k rakovine ústnej dutiny. A ako zabrániť aftám navždy? Dodržujte dôkladnú ústnu hygienu, dbajte na čistenie zubov niekoľkokrát denne, pravidelné umývanie úst alebo používanie zubnej nite.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 30. marca 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.