Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Zivotsdetmi
  • Články
  • Voľný čas
  • Trápite sa vo vzťahu, ale stále veríte v lepšie zajtrajšky? Pozrite sa na 6 znakov, ktoré svedčia o tom, že chodíte so zlou osobou

Trápite sa vo vzťahu, ale stále veríte v lepšie zajtrajšky? Pozrite sa na 6 znakov, ktoré svedčia o tom, že chodíte so zlou osobou

reklama:
Trápite sa vo vzťahu, ale stále veríte v lepšie zajtrajšky? Pozrite sa na 6 znakov, ktoré svedčia o tom, že chodíte so zlou osobou

Zdanlivo dokonalé vzťahy nie sú vždy také dokonalé, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Ľudové presvedčenie je, že pokiaľ partneri chcú zostať spolu, je garantovaný ich šťastný koniec. Ale bohužiaľ, toto vždy v reálnom živote neplatí.

Pretože sme presvedčení, že niekedy stojí za to, spýtať sa sám seba, či je pre nás náš aktuálny partner ten správny a vyvolený. Podľa väčšiny psychológov existuje 6 zjavných príznakov toho, že vo vzťahu nefunguje všetko tak, ako by malo.

Neustále hádky

Mnoho ľudí má tendenciu hovoriť, že "milenecké hašterenie" je neškodné. Pokiaľ sa však hádky stanú každodennou záležitosťou, môže to byť pre vás znamenie, aby ste sa vážne pozreli na seba a vášho partnera. Línia medzi hašterením a niečím viac škodlivým je totiž veľmi tenká.

Musíte sa pokúsiť myslieť v perspektíve. Čo sa z vás dvoch stane v priebehu niekoľkých rokov? Mali by ste si znova namaľovať mentálny obraz vašej budúcnosti s touto osobou a premýšľať o tom, ako sa to zhoduje s vašimi predstavami o rodine a láske.

Žiarlivosť nie je láska

Často počujeme, že čím viac žiarlivosti je vo vzťahu, tým silnejšia je láska. Ale v skutočnosti to tak nie je. Žiarlivosť je deštruktívna a musí byť udržiavaná pod kontrolou. V živote je mnoho vecí, ktoré dokážu ľudí zbližovať, ale žiarlivosť ich môže ľahko zničiť.

Žiarlivosť je ukazovateľom nášho nedostatku vnútornej dôvery. S cieľom uniknúť od bolesti, ktorú tento nedostatok sebadôvery prináša, prenášame ju, so zameraním na našich blízkych. Žiarlivosť nemá s láskou nič spoločné, za to so závislosťou áno.

Náznaky odlišnosti

Jazyk tela nikdy neklame. Keď sa stretávame s človekom, ktorý je fyzicky atraktívny, ukážeme všetky známky toho, že sme zamilovaní, aj keď ich nemáme pod kontrolou. Dotýkame sa našich vlasov a červenáme sa.

Tieto znaky však nemôžu zostať rovnaké po celú dobu vzťahu. Napriek tomu vám dávajú dobrú príležitosť zistiť, či je človek stále zamilovaný. Pokiaľ telo začne prejavovať ľahostajnosť, znamená to, že sa city partnera k vám mohli ochladiť.

Vzdialenosť

Situácia, keď váš milovaný odišiel, aby študoval alebo pracoval v inej krajine, je pre vzťah často veľmi škodlivá. Po niekoľkých mesiacoch odlúčenia sa mentálny obraz, ktorý má váš partner, stáva, pokiaľ už nie je vyblednutý, ľahko rozmazaný. A aj keď vaša láska prežije, váš vzťah je prakticky odsúdený na neúspech.

Neustále pochybovanie o vašich rozhodnutiach

Je v poriadku, že sa niekedy objavia pochybnosti vo vzťahu, preto sa treba čas od času zbaviť zbabelosti a nervozity, napr. keď uvažujete o možnosti uzavrieť manželstvo so svojim partnerom. Ale v zdravom vzťahu, čas vždy pomáha vymazať všetky pochybnosti a obavy. Čím dlhšie ste spoločne, tým menej priestoru zostáva pre úzkosť.

Ak máte pocit pretrvávajúcich pochybností, mohol by to byť signál, že niečo nie je vo vašom vzťahu, alebo vo vašom vnútornom ja v poriadku.

Nekompatibilné ciele

"Protiklady sa priťahujú." Určite ste túto vetu počuli mnohokrát. V živote to však často vychádza trochu inak.

Úprimne si budete môcť zostavovať spoločné plány a spoločne si užívať šťastie, pokiaľ sa vaše výhľady na život zhodujú. Samozrejme nie je možné nájsť niekoho, ktorého priority úplne zodpovedajú tým vašim. Musíte však mať prevažne podobné názory na hlavné oblasti života, ako je plánovanie domácnosti, distribúcia rolí v rodine, výchova detí, vzdelanie a morálne hodnoty. Pokiaľ sa vaše názory líšia radikálne, je zbytočné si niečo nahovárať.

Pozrite sa na svojho partnera, je to naozaj ten typ človeka, s ktorým si prajete stráviť zvyšok života?

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 28. októbra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.