Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tri prírodné a účinné prostriedky proti zápche

reklama:
Tri prírodné a účinné prostriedky proti zápche

Zápcha je jedným z najčastejších žalúdočných problémov. K boju proti tomuto problému možno použiť voľne predajné lieky z lekárne. Je však potrebné si uvedomiť, že všetky tabletky majú vedľajšie účinky.

Ponúkame tri osvedčené ľudové prostriedky proti zápche

Než začnete, mali by ste vedieť, že zápcha nastáva, ak nemôžete ísť na toaletu dlhšie ako 3 dni. Ak teda neuspejete ani raz, nerobte si starosti viac, než je nutné. Nedostatok fyzickej aktivity, menšia konzumácia vlákniny, ako je potrebné, dehydratácia a nadmerný príjem vápnika môžu spôsobiť tieto zmeny v našich črevách.

Prostriedky proti zápche

Olivový olej

Používanie iba olivového oleja je jedným z najjednoduchších spôsobov liečby zápchy. Vezmite 1 alebo 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja. Pite na prázdny žalúdok. Ďalšiu hodinu nepite vodu.

Olivový olej s cesnakom a čiernym korením

K tomuto nástroju budete potrebovať

  • 2 alebo 3 čajové lyžičky kurkuminového prášku
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka čierneho korenia

Všetky prísady dobre premiešajte a výslednú hmotu pridajte do akéhokoľvek zeleninového šalátu.

Olivový olej s citrónom

Citróny urýchľujú prácu hrubého čreva. Zmiešajte olivový olej s citrónovou šťavou. Vezmite lyžicu oboch. Tento liek pomáha znížiť suchosť hrubého čreva a zmierňuje príznaky zápchy. Skúste to urobiť tesne pred spaním. V prípade potreby opakujte postup niekoľko dní v rade.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 14. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.