Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Trojročný chlapec sa sťažoval rodičom, že s ním niekto v noci hovorí

reklama:
Trojročný chlapec sa sťažoval rodičom, že s ním niekto v noci hovorí

Predstavte si, že vám vaše dieťa hovorí, že v noci počuje hlasy, ako by sa s ním niekto pokúšal hovoriť. Pravdepodobne by ste mu ako každý rodič povedali, že s ním nikto nehovorí a že v skrini vôbec nie sú žiadne príšery. Potom sa dieťa bude cítiť dobre a všetko sa vráti do normálu. Ale čo keď mal naozaj pravdu? To bol prípad rodiny vo Washingtone. Nemohli uveriť, že im ich syn povedal, že s ním niekto v noci hovorí.

Jeho rodičia Jay a Sarah si nemysleli, že by ich syn mohol hovoriť pravdu. Za všetkým bol odporný nápad hackera. Podarilo sa mu prelomiť frekvenciu vysielačky v chlapcovej izbe a "prehovoriť" so synom Sarah a Jaye. Hacker hovoril dieťaťu stresujúce veci ako: "Prebuď sa, chlapče, otecko ťa hľadá." Keď Sarah vstúpila do miestnosti, z kamery sa ozvalo: "Pozrime sa, kto k nám prišiel."

Rodičia si uvedomili, že vysielačka s kamerou sleduje ich pohyby, a obrátili sa na jej výrobcu. Krátka kontrola ukázala, že aplikácia na smartphone alebo notebooku ovláda funkcie monitora a niekto ju môže bez problémov hacknúť. To ale rovnako nevyrieši všetky medzery v niektorých modeloch. Ďalšia rodina z Minnesoty našla obrázky svojho dieťaťa na internete.

Fotografie boli nadobudnuté pomocou detskej pestúnky. Existuje riešenie. Prerušte používanie takýchto zariadení alebo pravidelne meňte heslo a aktualizujte softvér, aby ste zabezpečili najlepšie funkcie ochrany súkromia zariadení.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 1. októbra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.