Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Túto šialenú vec robia slávne ženy svojim deťom. Boli by ste schopní niečoho takého?

reklama:
Túto šialenú vec robia slávne ženy svojim deťom. Boli by ste schopní niečoho takého?

Samozrejme nechceme hádzať všetky herečky do jedného vreca, ale budeme sa tu baviť o drvivej väčšine. Medzi slávnymi herečkami sa nájde zopár matiek, ktoré sa rozhodli vziať kontrolu svojich detí do vlastných rúk. Slávne matky nedávajú svojim deťom žiadnu slobodu, žiadne súkromie. Predstavte si napríklad takú stíhačku vo vzťahu, ktorá vám neustále volá, smskuje, sleduje vaše hovory a každý váš krok. Áno, presne toto robia slávne matky svojim deťom.

Jedným z príkladov je aj bývalá partnerka britského herca Martina Freemana. Tá nainštalovala do telefónu svojej dcére plošticu, aby ju mohla neustále sledovať a aby vedela, kde sa nachádza. Sledovala každý jej krok. Medzi ďalšie slávne matky, ktoré svoje deti kontrolujú rovnakým spôsobom, patrí aj Julia Roberts. Tá svoje deti taktiež sleduje pomocou telefónu, kontroluje ich smsky a sociálne siete. Lenže je taká kontrola v poriadku?

Áno, musíme brať do úvahy to, že ide o deti slávnych celebrít, takže musia počítať s tým, že tieto deti budú po celý svoj život stredobodom pozornosti médií, ale aj najrôznejších podivných indivíduí. Je však taká kontrola v poriadku? Je to veľmi otázne. Je jasné, že slávne dieťa potrebuje trochu inú starostlivosť a je potrebné, aby sa naňho dávalo väčší pozor. Koniec koncov nikdy neviete, kto si slávne dieťa vyhliadne napríklad a ulicu a bude ho obťažovať. Lenže ako to celebrity riešili vtedy, keď neboli inteligentné telefóny?

Odborníci sa však domnievajú, že pokiaľ bude dieťa neustále kontrolované a rodičia mu budú hovoriť, čo má robiť, vyrastie z neho nesamostatný jedinec bez jedinej známky sebavedomia. Paradoxom dokonca je, že s rozvojom technológií a internetu číha na deti a tínedžerov oveľa viac nástrah, ako inokedy. Ako by ste sa zachovali vy? Dokázali by ste sledovať svoje dieťa na každom kroku?

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 30. novembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.