Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Túžite po druhom bábätku? Kedy je ideálny čas na ďalšie tehotenstvo?

reklama:
Túžite po druhom bábätku? Kedy je ideálny čas na ďalšie tehotenstvo?

Hoci už jeden malý pokladík doma máte, radi by ste mu čo najskôr dopriali bračeka či sestričku? Vedci zastávajú názor, že ženské telo by po pôrode malo dostať dostatok času na regeneráciu. Ako dlho odporúčajú čakať medzi jednotlivými tehotenstvami?

Každá žena je iná a tomu by malo byť prispôsobené aj plánovanie ďalšieho bábätka. Doterajšie odporúčania Svetovej zdravotníckej organizácie a Amerického kongresu pôrodníkov a gynekológov hovorili o tom, že je dobré počkať aspoň 18 mesiacov.

Pre mamičky, ktoré sa už nevedia dočkať ďalšieho obdobia radostného očakávania sú tu však dobré správy. Nová štúdia výskumníkov z univerzít v Hardvarde a v Britskej Kolumbii totiž tvrdí, že 12 mesiacov by malo byť dostačujúcich na to, aby sa žena opäť mohla plnohodnotne tešiť z rastúceho bruška.

Pozor na riziká

Výskum na vzorke 150 000 narodených detí priniesol dôležité poznatky o rizikách spojených s uponáhľaným tehotenstvom. U žien, ktoré ostali gravidné menej ako rok po pôrode, sa podľa vedcov ukázal väčší výskyt zdravotných problémov. A to nielen v prípade matky, ale i dieťaťa. Riziká zahŕňali nízku pôrodnú hmotnosť, predčasné príchody na svet, komplikácie pri pôrode, či dokonca až úmrtie.

Riziká sa podľa vedcov ešte zvyšujú, pokiaľ dochádza k tehotenstvu už šesť mesiacov po pôrode.

Foto: pexels.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 14. novembra 2018Zdroj tiphero.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.