Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Uvažujete nad tým, aké skvelé by bolo byť princeznou? Toto by ste si v tehotenstve dovoliť nemohli!

reklama:
Uvažujete nad tým, aké skvelé by bolo byť princeznou? Toto by ste si v tehotenstve dovoliť nemohli!

Byť členkou kráľovskej rodiny nie je vždy až také ružové, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Obzvlášť, ak nosíte pod srdcom dieťatko. Svoje by o tom dozaista vedela porozprávať Kate Middleton, manželka britského princa Williama. Okrem bežných nariadení a odporúčaní pre tehuľky, musela vojvodkyňa z Cambridge počas radostného očakávania rešpektovať aj mnohé ďalšie pravidlá, o ktorých sa bežným smrteľníčkam ani nesníva.

Zákaz prezradiť pohlavie dieťatka

Dnes už máloktorá budúca mamička vydrží držať bobríka mlčanlivosti až do pôrodu, aby utajila pohlavie svojho bábätka. Kate Middleton nemala na výber. Podľa kráľovských pravidiel majú rodičia zakázané zverejňovať tieto informácie, kým sa dieťa nenarodí. Až kráľovská tlačová kancelária je oprávnená oznámiť svetu, či do rodiny pribudol chlapček alebo dievčatko.

Foto: brightside.me

Zlá nálada sa netoleruje

Hormóny nehormóny, členka kráľovskej rodiny musí pôsobiť vždy uhladene a byť pripravená rozdávať úsmevy. Akékoľvek diskusie o tehotenstve, sťažovanie sa, či nebodaj plač na verejnosti, sú považované za zlé maniere.

Foto: brightside.me

Ukazovať bruško sa nehodí

Zaguľacujúce sa bruško je síce krásne a rozhodne nie je za čo sa hanbiť, no v kráľovskej rodine sa nahliada na to predsa len trošku inak. Princezná by mala nosiť taký typ oblečenia, ktorý skryje symbol materstva. Tesné oblečenie, či dokonca plavky by mohli vzbudiť zbytočnú pozornosť médií a šteklivé titulky by sa len tak množili. Považuje za to preto za nevhodné.

Foto: brightside.me

Nákupy v rukách druhých

Paparazzi sú vždy na pozore a svoje foťáky majú v pohotovosti. Aby nevznikli polemiky o pohlaví bábätka, mamičkovské nákupy vybavujú za princeznú špeciálne poverení služobníci. Veď čo keby náhodou v obchode neodolala a zamerala sa napríklad na ružové vecičky?

Foto: brightside.me

Šoférovanie je tabu

Mnohé moderné ženy si dnes už život bez auta ani nedokážu predstaviť. Uľahčuje im to situáciu pri presunoch do práce, ku doktorom, na nákupy. Aby boli princová manželka a ich dieťatko chránené ako vo vatičke, šoférovanie pre Kate neprichádzalo do úvahy. Osobný vodič je však vždy k dispozícii.

Foto: brightside.me

Žiadne darčeky

Príprava na dieťatko si vyžaduje veľké počiatočné investície. Kočík, postieľka, plienky a ďalšia výbavička… to všetko stojí nemalé peniaze. Aj preto, a neraz tiež len tak, v snahe urobiť radosť, sa budúcim mamičkám ich okolie snaží vyčariť úsmev na tvári rôznymi darčekmi pre novorodeniatko. Vojvodkyňa Kate však mala striktne zakázané takéto dary prijímať.

Foto: brightside.me

Hlad? Musí počkať!

V prípade, že krásnu Kate zastihol hlad na verejnosti, mala problém. Podľa pravidiel kráľovského paláca by vojvodkyňa totiž nemala jesť medzi ľuďmi, aby nevznikali zbytočné špekulácie o pohlaví dieťatka. Výnimkou sú recepcie, kde sú všetkým hosťom podávané rovnaké jedlá.

Foto: brightside.me

Nie selfíčkam

Napriek tomu, že sociálne média vládnu svetom, zástupcovia kráľovskej rodiny nesmú príliš podliehať trendom. Na rozdiel od bežných mamičiek, princezná sa nemôže pýšiť fotkami svojho malého anjelika na Facebooku, Instagrame, či iných sociálnych sieťach. Zábery dieťaťa je povolené zverejniť iba na oficiálnom účte kráľovskej rodiny na Twitteri.

Foto: © KensingtonRoyal / twitter

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 6. júna 2023Zdroj brightside.me

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.