Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Už čoskoro plánujú spustiť odvážny sci-fi projekt: Budú ženy rodiť vo vesmíre?

reklama:
Už čoskoro plánujú spustiť odvážny sci fi projekt: Budú ženy rodiť vo vesmíre?

Futuristická vízia, alebo hudba blízkej budúcnosti? Niektoré ženy túžia priviesť svoje bábätko v pohodlí domova, iné uprednostňujú pôrod v nemocnici a ďalšie možno budú už čoskoro rodiť vo vesmíre. Tak to aspoň zamýšľa startupová firma z Holandska.

250 kilometrov nad Zemou

Spoločnosť SpaceLife Origin má za cieľ vyslať do vesmíru tehotnú ženu, aby tam porodila svoje bábätko. K narodeniu dieťaťa na palube kozmickej lode pohybujúcej sa vo výške 250 kilometrov nad Zemou by mohlo podľa odvážnych plánov dôjsť už v období 5 rokov.

O svoje vízie sa firma podelila s verejnosťou ešte v októbri. Myšlienka je úzko prepojená s ideou kolonizovania iných planét v budúcnosti. „Ľudské osídľovanie mimo Zem by bolo uplne bezvýznamné, keby sme nevedeli nič o reprodukcii vo vesmíre.“ uviedol za spoločnosť Egbert Edelbroek, hlavný riaditel pre stratégiu a inovácie.

Dôležité misie

V období rokov 2020 až 2024 by malo prebehnúť niekoľko misií, zameraných na prípravu ľudstva reprodukovať sa mimo priestoru našej planéty. Ako spoločnosť uvádza vo svojej tlačovej správe, súčasťou projektu by malo byť aj zasielanie reprodukčných buniek do kozmu. Tie by spolu so špeciálnym vesmírnym embryo-inkubátorom mohli pomôcť k zachovaniu ľudstva v prípade, že by došlo na Zemi ku globálnej katastrofe .

Vyvrcholením celého projektu by napokon malo byť vyslanie dobrovoľníčky v požehnanom stave do vesmíru na 24 až 36 hodín. V rámci tohto času by mala žena porodiť, pričom dohliadať na nu má lekársky tím. Ako chce spoločnosť zabezpečiť podávanie liekov v nulovej gravitácii či garantovať bezpečnosť matky a dieťaťa je zatiaľ otázne.

Foto: LUNAR CAUSTIC/NASA/VICTOR TANGERMANN, futurism.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. januára 2019Zdroj futurism.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.