Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Už nikdy nevyhadzujte kukuričné vlasy. Sušené kukuričné vlasy vás dokážu zbaviť týchto zdravotných neduhov

reklama:
Už nikdy nevyhadzujte kukuričné vlasy. Sušené kukuričné vlasy vás dokážu zbaviť týchto zdravotných neduhov

Sušené kukuričné vlásočky sme zvyknutý po skonzumovaní kukurice ihneď zahodiť a to ani netušíme, čo všetko dokážu a aký dokážu mať vplyv na zdravie. Nabudúce ich pozbierajte, osušte a môžete ich využívať počas celého roka.

Takto dokážu pomôcť

Proti obličkovým kameňom

2 lyžice podrvených sušených vlásočkov vložte do 200 ml prevarenej vody, potom ich prikryte a nechajte 15 minút odstáť. Bez sladenia z neho vypite polievkovú lyžicu každé dve hodiny. V prípade problémov s obličkami by liečba mala trvať najmenej dva mesiace.

Proti edému

Čaj z kukuričných vlásočkov pomáha odstrániť prebytočnú vodu z tkanív. Vezmite si 2 – 3 šálky čaju denne po malých dúškoch.

Proti menštruačným kŕčom

Kukuričný čaj vďaka obsahu vitamínu K zmierňuje menštruačné ťažkosti, odporúča sa pri kŕčoch v bruchu alebo pri poruchách krvácania. Vďaka obsahu vitamínu E tiež zmierňuje príznaky menopauzy, ako sú napr. nespavosť, depresie, návaly tepla, depresie.

Ako na to?

Do 250 ml vody pridajte 1 lyžicu sušených kukuričných vlásočkov, nechajte ho niekoľko minút odstáť, potom ho pite po malých dúškoch bez sladenia. Pre silné bolesti by sa mali piť dve šálky denne.

Po mozgovej príhode

V čase zotavenia po mozgovej príhode je dobré vypiť 1 – 2 šálky čaju denne. Má veľmi dobrý vplyv na regeneráciu tela.

Upozornenie

Vedľajšie účinky

  • môže spôsobiť svrbenie, vyrážky vo veľkom množstve
  • podporuje kontrakcie maternice, a preto sa neodporúča pre tehotné ženy
  • znižuje hladinu cukru v krvi, diabetici by sa mali pred konzumáciou čaju z kukuričných vlasočkov poradiť so svojím lekárom
  • neodporúča sa pri vysokom krvnom tlaku
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 13. augusta 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.