Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Už vieme prečo sa cítime staro a priberáme

reklama:
Už vieme prečo sa cítime staro a priberáme

Mnohí z nás si myslia, že je prirodzené s vekom strácať vitalitu, mať vyšší tlak, vyššiu váhu a menšiu pohyblivosť. Všetko to sú ale len predstavy, založené na tom čo vidíme a počujeme. Môže sa nám zdať, že starneme rýchlejšie ako je potrebné a priberáme vekom, ale len preto, že sme často v strese a jeme nevhodné jedlo. Nevhodné stravovacie návyky sú jedným z najčastejších dôvodov priberania. Je uponáhľaná doma, kedy sa každý ponáhľa a málokedy sa pozeráme na naše zdravie a čo naše telo potrebuje. Tým je tiež spôsobené, že zle spíme a máme málo pohybu. Nedopustite, aby vek bol brzdou vášho rozvoja a zdrojom množstva výhovoriek. Ľudské telo môže byť v skvelej kondícii v akomkoľvek veku, ale musí dostávať všetko čo potrebuje. Stačí sa o telo starať a čas od času mu dopriať "očistu".

Čo znamená "čisté telo"

1. Čistá diéta

Je diéta, ktorá telo nezaťažuje, dodáva dostatok živín pre správnu činnosť, tvorbu energie, hojenie a obnovu.

2. Eliminácia stresu

Každý z nás určite zažil ťažkú ​​situáciu, kde telo bolo vystavené silnému stresu, ale stres typu, že niečo nestíhame a vyriešime v hlave.

3. Eliminácia toxických látok

Kozmetika, alkohol, cigarety, lieky a mnohé ďalšie. Niektorým toxínom sa jednoducho vyhnúť nemôžeme, preto by sme mali jesť

zdravú a vyváženú stravu a mať dostatočné množstvo vitamínov. Zelenina je bohatá na antioxidanty a reguluje detoxikáciu v tele

4. Pohyb

Každý z nás potrebuje aspoň trochu pohybu. Môžu to byť aj časté prechádzky. Je potrebné občas rozpumpovať srdce, aby bolo fit a tiež posilňovať svaly.

A ako sa hovorí nič neodkladajte na zajtra a začnite rovno dnes.

Suroviny bohaté na antioxidanty: jahody, čučoriedky, maliny, slivky, melón, citrusy, kel, špenát, avokádo, brokolica, karfiol, kapusta

Odporúčaná strava: strukoviny: zemiaky, sója, ovsené vločky, celozrnná ryža

– vajíčka, ryby, cheddar (mlieko a jogurty čo najmenej)

– pečivo sa snažiť vynechať úplne a keď už tak nahradiť celozrnným

– ovocie a zelenina (najviac korenistá)

– orechy, med, kvalitná tmavá čokoláda, bylinky, zelený čaj

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 2. júna 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.