Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

V akej polohe spíte? Toto je 7 dôležitých zdravotných výhod spánku na ľavom boku

reklama:
V akej polohe spíte? Toto je 7 dôležitých zdravotných výhod spánku na ľavom boku

Chcete byť zdravší, necítiť sa po noci unavení a ráno vyzerať čo najlepšie? Zmena polohy pri relaxácii môže pomôcť! Všetci vieme, že dobrý spánok má pozitívny vplyv na zdravie. Málokto si ale myslel, že držanie tela vo sne môže tiež zlepšiť alebo zhoršiť zdravie. Zvyk spať a odpočívať na ľavom boku môže mať podľa lekárov rozhodujúci vplyv na zdravie. Je úžasné, aký dobrý je spánok na ľavom boku pre vaše zdravie.

Ako sa naučiť spať na ľavom boku?

Existuje niekoľko jednoduchých a účinných techník, ktoré vám pomôžu rozvinúť návyk spať na ľavom boku. Niektorí odporúčajú našitie vrecka na tenisovú loptičku na zadnú stranu pyžama. Zakaždým, keď sa vo sne pokúsite prevrátiť, bude vám prekážať. Ďalším jednoduchým spôsobom je dať si za chrbát vankúš navyše, ktorý vám navyše zabráni v otáčaní. Aké sú výhody spania na ľavom boku?

1. Zbavte sa pálenia záhy

Pokiaľ vás často páli záha po ostrých a ťažkých jedlách, je to skvelý spôsob, ako zmierniť jej prejavy. Výskum ukázal, že spánok na ľavom boku môže výrazne zmierniť príznaky pálenia záhy, zatiaľ čo spánok na pravom ich môže dokonca zhoršiť.

2. Zbavíte sa chrápania

Mnoho ľudí určite vie, aké to je zostať dlho hore kvôli tomu, že jeden z príbuzných chrápe. Ukazuje sa, že zbaviť sa chrápania je oveľa jednoduchšie, než ste si mysleli. Naučte chrápača spať na ľavom boku, to pomôže ľuďom trpiacim syndrómom spánkového apnoe, ktorý chrápanie spôsobuje.

3. Zlepšené trávenie

Podľa lekárov spánok na ľavom boku umožňuje gravitačnej sile stimulovať priechod natrávenej potravy z tenkého čreva do hrubého čreva.

4. Zlepšite zdravie srdca

Srdce je najdôležitejší ľudský orgán. Podľa lekárov spánok na ľavom boku aj vplyvom gravitácie pomáha zmierňovať stres na srdce počas spánku.

5. Udržiavanie zdravej sleziny

Keď ležíte na ľavom boku, zlepšuje sa prekrvenie sleziny, čo uľahčuje jej prácu.

6. Pomôžte lymfatickému systému

Mnohí nepremýšľajú o tom, aký dôležitý je lymfatický systém pre správne fungovanie tela. Ľavá strana tela je pre tento systém dominantná, takže spánok na ľavom boku dáva telu viac času na detoxikáciu a rozpohybovanie lymfy.

7. Pomôžte obehovému systému

Zlepšený krvný obeh a redukcia kŕčových žíl sú dve nepochybné výhody spánku na ľavej strane, ktorý pomáha zmierniť tlak v dutej žile (najväčšej telesnej žile) umiestnenej na pravej strane tela. Tehotným ženám sa často odporúča spať na ľavom boku. To zlepšuje prietok krvi do srdca, čo je dobré pre matku aj dieťa.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 25. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.