Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

V živote stretneme tri druhy lások. Ak ste ich prežili, patríte k najšťastnejším ľuďom

reklama:
V živote stretneme tri druhy lások. Ak ste ich prežili, patríte k najšťastnejším ľuďom

Láska má množstvo podôb. Je to príval vášne, príťažlivosti a chémie, zároveň môže byť pominuteľná ako letný dážď. Láska sa hocikedy zmení aj na obyčajný zvyk. Aby ste našli skutočne tú pravú lásku, mali by ste postupne prejsť tromi typmi týchto vzťahov. Psychológovia konkrétne hovoria o teórii troch lások. Kto ich zakúsil na vlastnej koži, ten si môže pogratulovať.

Teória troch lások. V čom spočíva?

Chcete nájsť skutočnú lásku, ktorá potrvá až do konca vášho života? Pokiaľ ste nemali šťastie a hneď na začiatku ste sa nezamilovali do správneho človeka, mali by ste podľa psychológov zakúsiť celkom tri druhy lások. Ak ich v živote skutočne stretnete a prežijete, môžete si byť istí tým, že máte po svojom boku toho pravého partnera.

Aká je podstata teórie troch lások? Vo svojom živote by ste mali postupne zakúsiť tri nasledujúce typy lások. Prvá láska vás núti robiť hlúposti, na druhej musíte tvrdo pracovať a tretia len ľahko a čisto plynie k vašej obojstrannej spokojnosti.

Prvá láska. Ako z rozprávky

Keď sa prvýkrát v živote zamilujete a stretnete prvú lásku, doslova by ste pre ňu dýchali aj zomreli. Táto láska je romantická a mnohokrát aj dramatická. Často si budete myslieť, že vydrží navždy, a urobili by ste čokoľvek, aby ste ju zachránili.

Počas prvej lásky sa aj vaše vlastné zásady stanú nepodstatnými a necháte sa svojou láskou naplno pohltiť. Je samozrejme krásne prvú lásku prežiť, ale takmer nemožné v nej aj naďalej zotrvať.

Druhá láska. Veľmi komplikovaná

Druhá láska býva v našich životoch tou najzložitejšou. Ľudia sú často presvedčení, že sa poučili z prvej lásky, a tak si mnohokrát vyberajú úplne iný typ partnera. Alebo si to aspoň myslí. Táto druhá láska vás naučí sa o sebe dozvedieť, kto skutočne ste. Uvedomíte si, že chcete mať vedľa seba niekoho, kto si zaslúži byť milovaný a komu môžete veriť. Práve druhá láska vás má naučiť, že partnerský vzťah musí byť vždy v rovnováhe.

V priebehu druhej lásky navzájom s partnerom robíte chyby a odpúšťate, a to stále dookola, kým sa neunavíte a nevzdáte to. Táto láska je vášnivá, ale dramatická, pretože stále čakáte na šťastný koniec, ktorý sa vzďaľuje. Keď sa z tohto začarovaného kruhu vymaníte a vrátite sa do reality, pochopíte, že lásku si nemôžete vynútiť. Vo výsledku vás táto skúsenosť veľmi posilní.

Tretia láska. Zrelá, skutočná a čistá

Zrelá, ozajstná a čistá láska sa objaví spravidla vtedy, keď už sa pomaly vzdávate nádejou na krásny vzťah. Príde v čase, keď to najmenej očakávate. Tento typ lásky ste neplánovali, a preto je ešte silnejšia a vášnivejšia.

Tretia láska je zrelá, skutočná a čistá. Naučí vás, že sa pred svojím náprotivkom nemusíte správať dokonale. Stačí byť tým, kým ste – aj so svojimi kladmi a zápormi. Váš partner vás miluje so všetkým všade a vy ho presne tak. Našli ste človeka, na ktorého sa môžete spoľahnúť, je vám oporou a cítite sa s ním dobre. Ak v živote zažijete tretiu lásku, ste šťastní a nemenili by ste. Tento vzťah vám môže vydržať až do konca života.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 22. novembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.