Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Varenie doma, aké koreniny sa hodia do jedál?

reklama:
Varenie doma, aké koreniny sa hodia do jedál?

Varíte jedlo a rozmýšľate, čím by ste ho vylepšili? Máme pre vás pár tipov, aké koreniny môžete použiť a do akých pokrmov.

Rasca (kmín) je všestranná

Rasca, ktorú poznáme aj pod názvom kmín nás príjemne prekvapuje svojimi účinkami. Podporuje totiž napríklad trávenie. Preto sa pri žalúdočných ťažkostiach varí rascová polievka. Rasca sa hodí aj do menej diétnych pokrmov. Skutočne silnú a lahodnú chuť má v mäsových pokrmoch ako v guláši, v ragú a podobných pokrmoch. Hodí sa k hydine, k hovädziemu mäsu aj k bravčovému. Používa sa aj do omáčok rôzneho druhu ako aj do prívarkov.

Moderná kurkuma

Kurkuma je v súčanosti veľmi moderné korenie v slovenských kuchyniach. Krásne farbí jedlo na žlto, skvelo vonia a okrem toho má údajne priaznivé účinky napríklad aj na kĺby a na pečeň. Používa sa napríklad na hydinu ale aj na dusenú zeleninu. Je skutočne chutná, skúste ju aj na sladko. Upiecť sa dá kurkumový koláč ale dobrý recept je aj kombinácia sladkých zemiakov (batátov) s touto koreninou.

Čistiace oregano

Táto bylinka sa používa už údajne od pradávna na čistenie organizmu. Narobiť poriadky vraj dokáže s infekciou čriev alebo s močovým ústrojenstvom. Vtedy sa však používa oreganový olej nie sušené oregano. Jeho sušená podoba dokáže dobre dochutiť a vytvoriť dojem stredomorskej kuchyne. Hodí sa na cestoviny, do vaječných pokrmov alebo na pizzu.

Škorica aj na slano

Škorica je skvelá na sladko, to už poznáme. Do koláčov, do perníka, do mlieka s medom- nič lepšie azda nepoznám. Ale čo v prípade, že uvažujeme o nej ako o korení do slaných jedál? Má výbornú pikantnú chuť a voňavú arómu. Vraj je dobrá aj proti vysokému tlaku. Vedeli ste, že je to vlastne kôra zo stromu, ktorý sa pestuje napríklad v Indii? Tam sa tiež používa na slano. Skvele sa hodí k hydinovému mäsu, je tiež súčasťou indickej zmesi korenia s názvom Garam masala, ktorá sa používa aj na zeleninu a do omáčok. Pridať ju môžete aj k divine a k paradajkovým pokrmom.

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. júna 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.