Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vaše 2% pre Ligu proti rakovine

reklama:

Liga proti rakovine vďaka podpore partnerov z radov podnikateľských subjektov a širokej verejnosti vybudovala tri Centrá pomoci – v Bratislave (2008), Košiciach (2009) a Martine (2010). Na ich vybudovanie slúžili okrem podpory zo strany partnerov a donorov najmä finančné prostriedky získané z 2% dane z príjmu fyzických a právnických osôb.

Všetky tri Centrá pomoci poskytujú širokú škálu bezplatných služieb onkologickým pacientom, ich blízkym i širokej verejnosti. Sú miestami, kam môžete prísť, stretnúť ľudí s podobným osudom, porozprávať sa s odborníkmi. Onkologickí pacienti, ich blízki i široká verejnosť môžu v centrách využívať:

  1. Odborné poradenstvo vo forme Linky pomoci, kde nájdu radu i pomoc osobne alebo telefonicky. Ďalšou možnosťou je emailové poradenstvo dostupné priamo z www.lpr.sk. K dispozícii sú v pracovných dňoch lekári – onkológovia, psychológ a sociálne sestry.
  2. Onkologickí pacienti si môžu zlepšiť fyzický i psychický stav rehabilitáciou a relaxáciou za asistencie fyzioterapeutov.
  3. Pre pacientov sú taktiež určené voľnočasové aktivity – umožnia im naučiť sa nové veci, ale zároveň spoznať ľudí s rovnakým osudom. Oddych a pohodu navodia dychové, relaxačné a kondičné cvičenia jogy i pilatesu. Umelecké cítenie i fantázia vyniknú na kurzoch kreatívnych výtvarných dielní. Vzdelávacie kurzy umožnia zdokonaliť sa v cudzích jazykoch. Kultúrne vystúpenia umožnia príjemne stráviť večer a oddýchnuť si.
  4. Vzdelávacie kurzy, semináre, workshopy sú určené nielen pacientom, ale aj zdravej populácii a organizované za účelom rozšírenia vedomostí v oblasti zdravého životného štýlu či starostlivosti o zdravie.

K ďalším projektom v prospech onkologických pacientov hradených práve z 2% dane z príjmu patria aj dlhoročné projekty Ligy proti rakovine ako: rekondičné pobyty a pohybové aktivity pre onkologických pacientov; ubytovacie zariadenie pre rodičov detských onkologických pacientov v Bratislave a Košiciach; projekt Psychosociálnej starostlivosti o onkologických pacientov v regiónoch; Preventívne kampane a vzdelávanie mladých ľudí na školách prostredníctvom projektu Onkologickej výchovy.

V snahe pomáhať onkologickým pacientom v rámci celého Slovenska a poskytovať im potrebné služby chce Liga proti rakovine naďalej poskytovať bezplatné služby onkologickým pacientom vo všetkých troch Centrách pomoci a rozširovať škálu služieb i projektov určených pre onkologických pacientov či ich blízkych. Práve preto sa aj v tomto roku uchádzame o vaše 2%.

Ak sa rozhodnete opätovne venovať 2% práve Lige proti rakovine, stanú sa zárukou poskytovania poradenstva a podpory aj v tomto roku.

http://www.lpr.sk/2perc/

Ďakujeme!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 14. marca 2011

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.