Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vážite si svoje mamičky? Toto jej nikdy nehovorte!

reklama:
Vážite si svoje mamičky? Toto jej nikdy nehovorte!
Foto: www.gettyimages.com

Jedného dňa budete ľutovať každé zlé vety, ktoré ste povedali svojej mamičke. Je to žena, ktorá vás porodila, vychovala a milovala z celého srdca. Zaslúži si úctu, rešpekt a lásku. Bohužiaľ mnoho z nás niekedy povie vetu, ktorú potom ľutujeme. Alebo si ani neuvedomíme, že je pre naše mamičky veľmi bolestivá. Nasledujúcich 10 viet by ste im nemali nikdy hovoriť.

Urobte si na svoju mamičku vždy čas

„Nemám čas“ je častá výhovorka, prečo nejdete svojich rodičov navštíviť. Myslite na to, že vaša matka si na vás vždy urobila čas, nech išlo o choroby, varenie, príbehy alebo čokoľvek iné. „Ja to jesť nebudem!“ Toto nechce počuť žiadna žena, pretože nad varením strávila niekoľko hodín v kuchyni. Jednoducho si sadnite a dajte si aspoň trochu. Svoju mamičku potešíte viac, než si dokážete predstaviť.

„Takto si ma vychovala“ je veľmi tvrdá veta. Možno vaša výchova nebola bezchybná, ale vaša matka určite robila maximum. Toto pochopíte až vo chvíli, keď budete mať vlastné deti. „Nikdy to nepochopíš“ nie je pravda. Naši rodičia toho majú za sebou veľa a chápu nás oveľa viac, než si myslíme. Nezabúdajte na to, pretože táto veta je len výhovorkou pre vás.

Príliš veľa práce nie je dobrá výhovorka

„Nie si vzdelaná. Nedokončila si ani školu.“ Áno, naši rodičia možno nechodili na vysoké školy. Majú ale tvrdú školu života, ktorá im poskytla oveľa viac skúseností. A to sa počíta viac ako diplom. „Prepáč, na tie narodeniny (Vianoce) neprídem.“ Všetky narodeniny aj Vianoce boli mnoho rokov len o vás. Oplaťte túto pozornosť a starostlivosť svojim rodičom a nezabúdajte na nich teraz, keď ste dospelí.

„Nevolal som, pretože som mal veľa práce.“ Bez ohľadu na to, koľko máte práce, máte určite čas na telefonát. Urobíte tým mamičke vždy radosť a prejavíte jej starostlivosť a lásku. S tým súvisí ďalšia veta, ktorú by ste nemali nikdy hovoriť. „Nedala si mi dosť lásky.“ Možno vám to tak pripadá, ale dala vám celé svoje srdce i život. Nepodceňujte všetko, čo pre vás robila počas celého vášho života.

Na vzhľad je každá žena citlivá. Pamätajte na to.

„Vyzeráš veľmi zle.“ Každá matka je tiež žena. A ženám sa táto veta nikdy nehovorí. Všetci starneme, ale nemusíte na to upozorňovať. „Na dovolenku pôjdem k moru, nie k tebe.“ Je pochopiteľné, že nechcete každú dovolenku tráviť s rodičmi, keď ste dospelí. Raz za čas by ste ich ale na dovolenku mohli vziať so sebou, rovnako ako oni brali na dovolenku vás, keď ste boli deti.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.