Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Veci, ktoré by mal každý otec naučiť svojho syna

reklama:
Veci, ktoré by mal každý otec naučiť svojho syna

Tu je zoznam vecí, ktoré sa syn môže naučiť len a iba od svojho otca.

Naučte ho, že je dôležité vedieť vyhrávať ale aj prehrávať

Keď zabudneme na kamarátov, kto je tým najlepším parťákom pri najrôznejších súťažiach a hrách? No predsa otec! A práve prostredníctvom týchto hier vaše dieťa získa chuť vyhrávať a tiež pocit toho, ako veľmi po víťazstve túži. Navyše hry sú pre otca skvelou príležitosťou svojmu synovi ukázať, že v živote sú prehry a porážky nevyhnutné. Vysvetlite mu, že pokiaľ spadne, najdôležitejšie je sa zdvihnúť a pokračovať ďalej a nenechať sa od svojho cieľa odohnať.

Naučte ho, ako sa správne správať k ženám

Pochopiteľne aj mamičky môžu svojim synom vysvetliť, ako sa majú k dievčatám a neskôr k ženám správať, ale ruku na srdce, od otcov sa to predsa len počúva o niečo lepšie. Dospievajúci chlapec by sa nemal dozvedať o ženách od svojich kamarátov alebo z internetu, ale práve od svojho otca. Vezmite svojho syna, keď pôjdete svojej žene kupovať kvety. Správajte sa k ženám galantne a verte nám, aj on sa neskôr k nim bude správať úplne rovnako.

Porozprávajte sa s ním o láske

Tento bod je pokračovaním bodu predchádzajúceho. Až príde ten správny čas, sadnite si so svojím synom a porozprávajte mu o láske, o tom, aký názor na ňu máte vy a ako ju vnímate. Pre dopievajúceho chlapca to budú cenné rady do života. Je dôležité sa mu úplne otvoriť a povedať mu, že nie je potrebné nikam sa ponáhľať a je oveľa lepšie počkať na dievča, s ktorým si bude istý, že je to to pravé, že "ona" je tá pravá. Uvidíte, že zrazu bude vaša vzájomná dôvera na úplne inom bode.

Naučte ho brániť sa

Otec je jediný človek, ktorý môže naučiť svojho syna byť silnou osobnosťou, ktorá bude za svojimi názormi stáť a bude vedieť, čo je správne a čo nie. Môže ho naučiť, kedy je lepšie na provokácie nereagovať a pokojne odísť preč a tým sa vyhnúť nepríjemnej konfrontácii. Každý otec by mal svojho syna naučiť, že láskavosť nie je slabosť, skôr naopak.

Obohaťte ho o nové skúsenosti a pocity

Všetko to dobrodružstvo začína, už keď je ešte malé dieťa. Dokonca aj ako polročné bábätko dokáže vaše dieťa pocítiť rozdiel medzi ženským a mužským prejavom lásky. Na rozdiel od matky, ktorá dáva prednosť skôr dotykom a pohladením, otcovia preferujú aktívnejšiu formu v podobe dobrodružstva. Mamičky sa síce na celú situáciu pozerajú len s hrôzou v očiach, ich dieťa si však tieto chvíľky užíva plnými dúškami, pretože všade okolo neho sú vizuálne, sluchové aj hmatové vnemy a to nehovoriac o skúsenostiach a pocitoch, ktoré získa.

Naučte ho „mužské triky“

Rovnako ako ženy aj muži vedia veci, ktoré to druhé pohlavie nikdy nezvládne s takou ľahkosťou a gráciou. Naučte vášho syna napríklad rozložiť oheň, opraviť si bicykel, pribiť klinec a mnoho iných činností, ktoré sú jednoducho mužskou záležitosťou.

Pomôžte mu zvládnuť domáce práce

Len žiadny strach, žehlenie ani pranie nemáme na mysli! Naučte ho napríklad, ako si upratať svoju izbu, ako upratať vyžehlené oblečenie do skrine a ako si uviazať kravatu. Áno, síce sa na internete nájdu už návody takmer na všetko, je však oveľa lepšie, keď to svojmu synovi ukážete priamo vy. A áno, len otec a nikto iný, môže svojmu synovi predviesť, že aj muži môžu variť alebo pomáhať s vysávaním. No, aspoň teda tak, aby neumreli od hladu a v špine.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 14. marca 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.