Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Veci v domácnosti, na ktoré si treba dať pozor. Umývajte ich každý deň

reklama:
Veci v domácnosti, na ktoré si treba dať pozor. Umývajte ich každý deň

Hygiena v domácnosti je dôležitá pre každú z nás. Často sa však baktérie vyskytujú na najnepredvídateľnejších miestach. Ktoré to sú a prečo ich potrebujeme umývať každý deň?

Kuchynské utierky

Nedávne štúdie dokázali, že kuchynské utierky sú jednými z najznečistenejších častí kuchynských potrieb. To isté platí o malých utierkach v kúpeľni. Ak ich použijete viac ako jedenkrát denne, znečistia sa naozaj rýchlo. To je dôvod, prečo by mali byť tieto utierky vymieňané častejšie, najmä ak máte veľkú rodinu.

artgoodieshome/ flickr.com

Kľúče

Kľúče ukrývajú viac baktérií ako tlačidlo vo výťahu, napriek tomu sa však pri čistení domácnosti na kľúče zabúda. Problémom je, že kľúče chytáme do rúk po celodennom behaní po meste, držaní sa rukovätí a platení peniazmi bez potreby umyť si ich. Dôsledkom toho je fakt, že si do domácnosti prinesieme neuveriteľné množstvo baktérií práve na kľúčoch. Skúste ich raz za čas pretrieť aspoň antibakteriálnym obrúskom.

Moyan Brenn/ flickr.com

Dlaždice v kúpeľni

Ak si chcete zjednodušiť pravidelné čistenie špinavých kachličiek pri sprche, prejdite po nich utierkou po každej sprche. Taktiež nezabúdajte udržiavať vašu kúpeľňu suchú. Zabránite tak šíreniu baktérií a plesní.

Rowland Property Sevices/ flickr.com

Drez

Ak si myslíte, že po tom, čo si umyjete ruky bude aj vaše umývadlo čisté, ste na veľkom omyle. V umývadle sa aj po umytí rúk zachytáva veľké množstvo baktérií ktoré sa ľahko prichytia na stenách odtoku.

Jason Rogers/ flickr.com

Špinavý riad namočený vo vode

„Lúhovanie“ špinavého riadu vo vode do ďalšieho rána je veľmi zlý zvyk, ktorý navyše sťažuje umývanie. Pamätajte, že najlepšie je umyť riad hneď po každom jedle.

Kávovar

Kávovar je pre rôzne typy baktérií doslova rajom na zemi, preto je viac ako nutné čistiť ho naozaj každý deň. Nezabúdajte však, že ak chcete vyčistiť kávovar naozaj precízne, musíte všetky časti vybrať a odstránite tak kávu, zrniečka a ďalšie nečistoty.

Miguel Ángel Lorente/ flickr.com

Štetce na líčenie

Pri tejto veci si dajte záležať. V štetcoch sa usádza neuveriteľné množstvo baktérií, ktoré môžete veľmi jednoducho naniesť spolu s make – upom na vašu pleť. Preto je veľmi dôležité udržiavať vaše štetce v poriadku a čistote. Stačí vám teplá voda a kúsok mydla. Ak chcete štetce umyť ešte dôkladnejšie, siahnite po tzv. brushegg , ktoré vám vďaka výstupkom umyje štetce rýchlejšie a efektívnejšie. Môžete ho nájsť na aliexpress.com za pár centov, no výsledok vás ohúri.

Emily Mantle/ flickr.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. júna 2023Zdroj www.brightside.me

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.