Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vedci potvrdzujú, že je vedecky dokázané, že starostlivosť o vnúčatá predlžuje život prarodičov

reklama:
Vedci potvrdzujú, že je vedecky dokázané, že starostlivosť o vnúčatá predlžuje život prarodičov

Novonarodené dieťa je dar od Boha a všetci sa na neho vždy veľmi tešia. Rodiny sa nemôžu dočkať, až začnú vychovávať malého tvora a dajú mu všetku lásku, ktorú dostali oni od svojich rodičov, keď boli malí. Nesmieme však zabúdať na prarodiča, ktorí sa na vnúčatá tiež veľmi teší. Aj napriek tomu, že sú situácie, kedy babička s dedkom svoje vnúča nevidí celé roky, nemali by sme im toto právo upierať. Je totiž vedecky dokázané, že prítomnosť malého dieťaťa u starých rodičov, dokáže zlepšiť kvalitu ich života.

Obrovský zlom v živote

Príchod vnuka alebo vnučky do života prarodiča môže byť obrovským zlomom v živote týchto ľudí. Novonarodené vnúča dáva týmto starším a už dosť skúseným ľuďom nový lúč svetla, života, radosti a šťastia. Je dokázané, že sa týmto ľuďom vracia aj zmysel života, lebo znovu majú pre koho žiť. Bohužiaľ sa stáva, že práve starí rodičia sa často dostanú do stavu, kedy odmietajú pracovať a životne fungovať. Vnúča je tak koľkokrát jedinou možnosťou, ako prarodičom pomôcť.

Bezpodmienečná láska

Na svete nie je nič dôležitejšie a zásadnejšieho, než láska a to, aby sme bezpodmienečne milovali svojich blízkych, a predovšetkým svoje deti. Starí rodičia na to za dlhé životné roky už prišli a veľmi dobre vedia, že láska dokáže vyliečiť veľa problémov a smútkov, ktoré človek v živote mnohokrát má. Naučme sa teda milovať svoje deti, svojich rodičov, svojich prarodičov a dávajme im často svoje malé deti. Pomôžeme im tak žiť dlhšie a spokojne.

Mladší a šťastnejší

Existujú na to dokonca štúdie, podľa ktorých je preukázané, že starostlivosť starých rodičov o vnúčatá má celoživotne pozitívny účinok. Do jednej štúdie bolo dokonca zapojených 500 ľudí vo veku 70 rokov a viac. Niektorí sa pravidelne starali o svoje vnúčatá a iní zase nie. U tých, ktorí boli bez vnúčat, bola úmrtnosť väčšia ako u tých, ktorí sa o vnúčatá starali. Starostlivosť o vnúčatá teda predlžuje život a prináša viac aktivity a pocity dôležitosti. Niektorí dokonca uviedli, že sa vďaka starostlivosti o vnúčatá cítia mladší a šťastnejší.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 27. mája 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.