Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vedci šokujú. Rodičia by mali učiť svoje deti nadávať! Pozrite sa na dôvod!

reklama:
Vedci šokujú. Rodičia by mali učiť svoje deti nadávať! Pozrite sa na dôvod!

Dieťa je akousi vizitkou rodiča. Aké je dieťa, taký bude aj s veľkou pravdepodobnosťou aj rodič. Preto sa väčšina rodičov snaží vychovať svoje deti tak, aby boli slušné a nerozprávali sprosto.

Lenže posledné štúdie vedcov tvrdia, že deti by správne mali vedieť nadávať. Nadávanie je totiž podľa nich dobré a deťom dosť pomáha. Teória vedcov je taká, že deti, ktoré vedia nadávať, majú lepšiu slovnú zásobu, lepšie zvládajú jazyky , sú poctivejší, dá sa im lepšie veriť a lepšie nadväzujú priateľské putá medzi svojimi rovesníkmi.

S týmto tvrdením prišla psychologička Emma Byrne, ktorá radí, že by sme deti mali učiť nadávať, pretože im to pomáha pochopiť ich rodný jazyk. Zatiaľ čo drvivá väčšina rodičov sa zastáva názoru, že deti by nemali vôbec hovoriť sprosto, Emma má na to iný názor.

"Myslím si, že by ste mali svoje názory prehodnotiť. Naučiť deti správne a efektívne nadávať je oveľa lepšie, než im neustále nadávanie zakazovať a trestať ich. " Emma má pocit, že deti, ktoré nebudú poznať nadávky, nebudú poznať ich význam a teda ani nebudú chápať emócie ostatných ľudí. Každé sprosté slovo naviac podporuje slovnú zásobu dieťaťa. Nadávanie pomáha nielen zvládať lepšie stresové situácie, ale tiež nám pomáha potláčať bolesť (alebo aspoň vedci to tvrdia).

Záver je taký, že nadávky pre deti vraj nie sú vôbec zlé. Emma ale tvrdí, že deti nemusíte okamžite učiť nadávať. Najlepšie, čo vraj podľa nej môžete urobiť, je posadiť sa s dieťaťom a o nadávkách sa s nimi porozprávať. Následne mu vysvetlite ich význam, aby porozumel tomu, prečo sa vlastne používajú. Akonáhle sa stane, že Vaše dieťa bude hovoriť sprosto, nemali by ste ho vraj trestať. Navyše, ako tvrdí Emma, každý z nás si niekedy proste zanadáva, tak prečo by nemohli deti.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 3. marca 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.