Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vedci tvrdia, že kvôli tomuto lieku do roku 2040 zomrú milióny ľudí! Vyhnite sa mu oblúkom

reklama:
Vedci tvrdia, že kvôli tomuto lieku do roku 2040 zomrú milióny ľudí! Vyhnite sa mu oblúkom

Určite každý z vás, keď bol chorý, užíval aspoň raz antibiotiká.

No, užívanie antibiotík by malo byť údajne čo najskôr okamžite eliminované. Prezradil to šokujúci výskum.

Antibiotiká síce spomaľujú infekcie a liečia zápaly, ale ak ich ľudia budú naďalej používať tak často ako doteraz, odolnosť voči nim sa bude zväčšovať. Vedci tvrdia, že antibiotiká používame viac, než je potrebné.

To, že po antibiotikách siahneme zakaždým, čo sa cítia byť chorí, je podľa lekárov krok, ktorý sa nám v najbližších rokoch poriadne vypomstí. Kvôli tomu budú ľudia umierať aj pri ľahších zraneniach alebo ochoreniach.

Počet úmrtí na celom svete sa do roku 2040 kvôli rezistencii na antibiotiká navýši až o dva milióny ľudí vo všetkých vekových kategóriách v 33 krajinách. Pritom ľudia už dnes umierajú na choroby, ktoré boli predtým vďaka antibiotikám liečiteľné.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 13. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.