Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vedci tvrdia, že mať dieťa je to najhoršie rozhodnutie! Prečo?

reklama:
Vedci tvrdia, že mať dieťa je to najhoršie rozhodnutie! Prečo?

Vedci tvrdia, že pokiaľ dvaja chcú mať spolu dieťa, mali by si to naozaj dôkladne premyslieť. Podľa štatistík totiž 70 % párov zažíva po narodení dieťaťa krízu.

Matka sa stará o dieťa, otec pracuje, obaja sa sebe odcudzia, tvária sa, že je všetko v poriadku, ale obaja sa kvôli tomu trápia. Také trápenie však taja a keď už vyjde na povrch, prehliadajú ho a zostanú vo vzťahu len preto, aby dieťa vyrastalo v kompletnej rodine. Vedci tvrdia, že akonáhle sa páru dieťa narodí, začne klesať kvalita vzťahu a spokojnosť z neho.

To ale vraj nie je všetko. Je obrovská šanca na to, že obaja rodičia začnú po narodení dieťaťa trpieť spánkovým deficitom a počas dvoch rokov prídu rodičia dieťaťa o pol roka spánku. Priemerná doba spánku rodiča sa počas prvých dvoch rokov dieťaťa pohybuje okolo 2,5 hodín spánku denne. Ďalej vedci tvrdia, že po narodení dieťaťa prichádza finančné vyťaženie, na ktoré nie sú rodičia zvyknutí a je možné, že to ich vzťahu iba uškodí.

Každopádne tvrdenie, že mať dieťa je tým najhorším rozhodnutím, je pre nás úplným nezmyslom. Na druhú stranu však najskôr tušíme, čo tým vedci chceli povedať. Možno nás chceli len upozorniť na to, čo rodičovstvo obnáša.

Avšak sme dospelí ľudia a v takýchto situáciách si vieme poradiť sami a nepotrebujeme na to žiadne vedecké štúdie. Pokiaľ pár dieťa chce, nech si pár dieťa urobí.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 22. júna 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.