Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Veganský cícer, ľahká kuchyňa pre vyťaženú mamičku a maškrtné detičky

reklama:
Veganský cícer, ľahká kuchyňa pre vyťaženú mamičku a maškrtné detičky

Výborná strukovina dobýja svet svojou univerzálnosťou a mnohorakým použitím v teplej aj studenej kuchyni.

Ľahký snack pri telke

Rozmýšľate, čo by ste pochrúmali? Večer pri telke sa toho zje veľa a práve to je často kameňom úrazu ženských diét. Alternatívou by mohol byť pražený cícer. Najlepšie je, keď sa pečie v trúbe. Naboptnaný cícer obaľte v oleji a v soli či korení. Fantázií sa medze nekladú a to je na tomto recepte to skvelé. Každý si totiž nájde, čo má rád. Pečte na 170 stupňoch asi pol hodinu, dôležité je, aby bol dozlatova.

Aquafaba s vlastnosťou vajíčka

Lámete si hlavu nad týmto názvom? Aquafaba je názov, ktorý sa používa pre cícerovú vodu. Áno, je to tak! Preceďte cícer a vodu nevylievajte. Urobte z nej snehové vegánske pusinky alebo nadýchanú kakaovú penu.

Recept na pusinky:

Zmiešajte šálku cícerovej vody so 100g cukru (alebo alternatívneho zdravého sladidla ako stévia, kokosový cukor a pod.) a pridajte vanilkovú esenciu (stačí pár kvapiek)k tomu pár kvapiek citrónovej šťavy a na záver lyžička prášku do pečiva.

Zmes vyšľahajte, kým nemá bielu mazľavú konzistenciu.

Naplňte ozdobné vrecko a ozdobnou špičkou vytlačte požadovaný tvar. Najlepšie je urobiť krúžky s vnútorným otvorom. Dajú sa totiž potom naplniť napríklad ovocím a pod..

Položte ich na plech vystlaným papierom a sušte v trúbe na 120 stupňoch.

Ľahký obed za 10 minút

Potrebujete varené paradajky v konzerve (nie pretlak ale celé kusy), konzervu cíceru a koreniny, príp. bylinky.

Cícer orestujte na oleji, zalejte trochou vody. Pridajte soľ, korenie podľa chuti. Prilejte paradajky v šťave, pridajte vodu, do požadovanej konzistencie. Pridať môžete štipku čili korenia. Povarte 10 minút a rýchly obed je na svete. Podávajte napríklad s ryžou.

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 13. apríla 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.