Veganský cícer, ľahká kuchyňa pre vyťaženú mamičku a maškrtné detičky

Ľahký snack pri telke
Rozmýšľate, čo by ste pochrúmali? Večer pri telke sa toho zje veľa a práve to je často kameňom úrazu ženských diét. Alternatívou by mohol byť pražený cícer. Najlepšie je, keď sa pečie v trúbe. Naboptnaný cícer obaľte v oleji a v soli či korení. Fantázií sa medze nekladú a to je na tomto recepte to skvelé. Každý si totiž nájde, čo má rád. Pečte na 170 stupňoch asi pol hodinu, dôležité je, aby bol dozlatova.Aquafaba s vlastnosťou vajíčka
Lámete si hlavu nad týmto názvom? Aquafaba je názov, ktorý sa používa pre cícerovú vodu. Áno, je to tak! Preceďte cícer a vodu nevylievajte. Urobte z nej snehové vegánske pusinky alebo nadýchanú kakaovú penu. Recept na pusinky: Zmiešajte šálku cícerovej vody so 100g cukru (alebo alternatívneho zdravého sladidla ako stévia, kokosový cukor a pod.) a pridajte vanilkovú esenciu (stačí pár kvapiek)k tomu pár kvapiek citrónovej šťavy a na záver lyžička prášku do pečiva. Zmes vyšľahajte, kým nemá bielu mazľavú konzistenciu. Naplňte ozdobné vrecko a ozdobnou špičkou vytlačte požadovaný tvar. Najlepšie je urobiť krúžky s vnútorným otvorom. Dajú sa totiž potom naplniť napríklad ovocím a pod.. Položte ich na plech vystlaným papierom a sušte v trúbe na 120 stupňoch.Ľahký obed za 10 minút
Potrebujete varené paradajky v konzerve (nie pretlak ale celé kusy), konzervu cíceru a koreniny, príp. bylinky. Cícer orestujte na oleji, zalejte trochou vody. Pridajte soľ, korenie podľa chuti. Prilejte paradajky v šťave, pridajte vodu, do požadovanej konzistencie. Pridať môžete štipku čili korenia. Povarte 10 minút a rýchly obed je na svete. Podávajte napríklad s ryžou.Foto: Pixabay.com
Autor: Katarína V.