- Zivotsdetmi
- Články
- Rady a skúsenosti mamičiek
- Veganský cícer, ľahká kuchyňa pre vyťaženú mamičku a maškrtné detičky
Veganský cícer, ľahká kuchyňa pre vyťaženú mamičku a maškrtné detičky
Výborná strukovina dobýja svet svojou univerzálnosťou a mnohorakým použitím v teplej aj studenej kuchyni.
Ľahký snack pri telke
Rozmýšľate, čo by ste pochrúmali? Večer pri telke sa toho zje veľa a práve to je často kameňom úrazu ženských diét. Alternatívou by mohol byť pražený cícer. Najlepšie je, keď sa pečie v trúbe. Naboptnaný cícer obaľte v oleji a v soli či korení. Fantázií sa medze nekladú a to je na tomto recepte to skvelé. Každý si totiž nájde, čo má rád. Pečte na 170 stupňoch asi pol hodinu, dôležité je, aby bol dozlatova.
Aquafaba s vlastnosťou vajíčka
Lámete si hlavu nad týmto názvom? Aquafaba je názov, ktorý sa používa pre cícerovú vodu. Áno, je to tak! Preceďte cícer a vodu nevylievajte. Urobte z nej snehové vegánske pusinky alebo nadýchanú kakaovú penu.
Recept na pusinky:
Zmiešajte šálku cícerovej vody so 100g cukru (alebo alternatívneho zdravého sladidla ako stévia, kokosový cukor a pod.) a pridajte vanilkovú esenciu (stačí pár kvapiek)k tomu pár kvapiek citrónovej šťavy a na záver lyžička prášku do pečiva.
Zmes vyšľahajte, kým nemá bielu mazľavú konzistenciu.
Naplňte ozdobné vrecko a ozdobnou špičkou vytlačte požadovaný tvar. Najlepšie je urobiť krúžky s vnútorným otvorom. Dajú sa totiž potom naplniť napríklad ovocím a pod..
Položte ich na plech vystlaným papierom a sušte v trúbe na 120 stupňoch.
Ľahký obed za 10 minút
Potrebujete varené paradajky v konzerve (nie pretlak ale celé kusy), konzervu cíceru a koreniny, príp. bylinky.
Cícer orestujte na oleji, zalejte trochou vody. Pridajte soľ, korenie podľa chuti. Prilejte paradajky v šťave, pridajte vodu, do požadovanej konzistencie. Pridať môžete štipku čili korenia. Povarte 10 minút a rýchly obed je na svete. Podávajte napríklad s ryžou.
Foto: Pixabay.com
Autor: Katarína V.