Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Video, ktoré láme srdcia: Iba 5-ročné dievčatko vodí každý deň svojho slepého otca do roboty

reklama:
Video, ktoré láme srdcia: Iba 5 ročné dievčatko vodí každý deň svojho slepého otca do roboty

Pomáhajú si, ako vedia. Rodina Nelsona Pepeho z Filipín žije vo veľmi skromných pomeroch. Ich situácia je o to horšia, že hlavný živiteľ domácnosti trpí ochorením, ktoré vyústilo až v slepotu. Napriek žalostnému zdravotnému stavu sa statočný muž o manželku a tri deti snaží postarať. Náročnú cestu do práce by však bez pomoci 5-ročnej dcérky nezvládol.

Srdcervúci príbeh slepého otca, ktorého prezývajú aj Dodong, obletel svet vďaka videu zverejnenému na sociálnych sieťach. Zábery dokumentujú biedneho muža a jeho dcéru Jenny pri náročnej ceste na kokosovú farmu.

Nakoľko Dodong nevidí, jeho očami sa stala práve malá Jenny. Päťročné dievčatko za pomoci dlhej drevenej palice ocka vždy doviedlo do roboty a po šichte ho odviedlo naspäť domov. Bosá dvojica takúto cestu spoločne absolvovala denno-denne.

Pomoc od dobrých ľudí

Približne trojminútové video znázorňujúce rituál otca a jeho šikovného dievčatka sa po zverejnení na Facebooku stalo virálnym. Strašná situácia chudobnej rodiny zasiahla užívateľov sociálnych sietí po celom svete i organizácie, ktoré ponúkli pomoc.

Vďaka dobrým ľuďom a nadácii ABS-CBN mali byť Dodong, jeho manželka a ich tri deti premiestnení do bezpečnejšieho prostredia so zabezpečeným živobytím. Slepý muž a jeho malá Jenny tak už viac nemusia chodiť naboso okolo kokosovej farmy.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. júna 2023Zdroj www.theepochtimes.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.