Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vyčistite pečeň a predídete tým rakovine.

reklama:
Vyčistite pečeň a predídete tým rakovine.

Červená repa je jedným z najužitočnejších druhov zeleniny, ktoré možno použiť na liečbu rôznych problémom vo vnútri ľudského tela. Okrem toho sa červená repa vyznačuje vysokým obsahom vitamínu A, C, rovnako ako niektorými minerálmi, vlákninou a rôznymi živinami. Zelenina a produkty prírodného pôvodu sa vyznačujú bezpečnou účinnosťou oproti liekom a laboratórnej medicíne. V niektorých krajinách sa červená repa používa už po stáročia a pomáha ľuďom zlepšiť ich zdravie. Podľa štúdií zlepšuje krvný obeh, posilňuje imunitu, spomaľuje známky starnutia, a dokonca pomáha predchádzať rakovine.

Recept na nápoj proti rakovine

Flavonoidy červenej repy zabraňujú tvorbe rakovinových buniek. Pre zvýšenie jeho účinnosti môže byť použitý s inými prírodnými zložkami s podobným účinkom. Vyskúšajte tento recept a nachystajte si:

  • strednú repu
  • mrkvu
  • jablk
  • šálku vody a ľadu

Postup prípravy je veľmi jednoduchý. Všetky prísady olúpte, nakrájajte a vložte do mixéra. Mixujte, pokiaľ nie je nápoj úplne hladký. Potom už ho stačí len vypiť.

Recept na posilnenie imunity

Potrebovať budete tieto ingrediencie:

  • červená repa
  • varená slaná voda
  • rasca, cesnak, trochu chrenu, cukor
  • krajec chleba

V prvom kroku olúpte repu a nakrájajte ju na kocky. Nakrájané kocky vhoďte do misy a zalejte ju varenou slanou vodou. Tú získate pridaním jednej polievkovej lyžice soli na jeden liter vody. Takto osolenú vodu nechajte prejsť varom. Teraz pridajte podľa svojej chuti rascu, kúsok chrenu, cesnak, cukor a krajec ideálne celozrnného chleba.

Túto zmes nechajte lúhovať v temnej miestnosti prikrytú potravinovou fóliou po dobu piatich až šiestich dní. Potom túto zmes sceďte a pite ju aspoň raz denne.

Ako najlepšie konzumovať cviklu

Repa a jej repná šťava sú veľmi prospešné pre ľudské telo. A to ako pre to zdravé telo, ktoré podporuje jeho zdravost, tak aj pre to choré telo, ktorému od chorôb pomôže. Repa sa dá konzumovať hneď na niekoľko spôsobov. Možno kúpiť repnú šťavu, repu ako takú, ale aj upravenú napríklad tú nakladanú. Najvyšší podiel vitamínov a minerálov má samozrejme repa čerstvá, teda tá surová. Tá surová tiež najviac pomôže pri rôznych problémoch, práve preto, že obsahuje najviac prínosných látok. A práve zo surovej repy sú oba vyššie zmienené recepty.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 18. marca 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.